Плевнелиев: Изпращаме една рекордна година за „Българската Коледа“

Изпращаме една рекордна година за „Българската Коледа“ като брой българи, които се включиха и като обем на даренията. Това каза президентът Росен Плевнелиев по време на среща с лицата, дарителите и медийните партньори на кампанията „Българската Коледа – подари надежда на дете в беда“.

„Благодарение на помощта и подкрепата ви се реализираха две високо хуманни инициативи. С участието в кампаниите, показахте, че сте съпричастни към съдбата на нуждаещите се от подкрепа. Доказахте, че добротворчеството, дарителството, подадената ръка е достойна кауза за всеки. Превърнахте се в истински доброволци, имате невероятен талант. Всеки един от вас е известен на световната сцена, но вие показахте отговорност и подадохте ръка на тези, които са в нужда. 800 000 българи се включиха заради вас и каузата“, заяви Плевнелиев. По думите му милиони българи са припознали тези инициативи.

„С много професионализъм и съпричастност, вие ни научихте и разказахте един урок по солидарност и хуманизъм. Показахте проблема на всички българи, за да може да бъде решен. Не е лесно за един журналист да направи добрата новина интересна. Много по-лесно е да направи лошата интересна. По-скоро гледаме колко много лоши неща се случват по света. Благодаря на тези, които ни помогнаха да покажем доброто“, добави президентът. Той се обърна и към военнослужещите в нашата мисия в Афганистан, които са направили клип, за да популяризират кампанията и там.

 

Според Плевнелиев подадената ръка и доброто дело не познават граници. „Специално искам да отлича ген. Петров и лекарите от ВМА, които помогнаха по закупуването на медицинската апаратура тази година. Всички вие ни помогнахте да постигнем целите си“, каза още Росен Плевнелиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България