Пловдивската депутатка от БСП Теодора Халачева: Бюджет-2018 отразява липсата на политика за младите

“Бюджетът на Министерството на младежта и спорта за 2018 година отразява липсата на държавната политика за младите хора”, декларира най-младият депутат в 44-ото Народно събрание и член на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Теодора Халачева. Пловдивчанката разкритикува числата в т.нар. „малък бюджет”, както и отсъствието на ресорния министър Красен Красев, който според нея не сметнал за нужно да уважи дебатите по финансите на неговото ведомство.

„В бюджетната рамка на ММС има една-единствена политика, която касае младите хора. Политиката, наречена „Младите в действие”, а за тригодишен период от 2018 до 2020 г. и в нея са заложени около 2 000 000 лв.”, обясни Теодора Халачева. По думите й това са мизерни средства. „Според статистика у нас младежите между 18 и 30 години са около 800 000 и въпрос на прости сметки е колко средно се пада на един млад българин. Горчивото заключение е, че държавата не дава никаква перспектива за моите връстници. Затова не мога да ги упрекна, че търсят бъдещето си навън”, коментира Теодора Халачева.

Тя припомни, че това не е първият акт на лошо отношение от страна на управляващите към младите българи. „Само за последните 2 месеца три пъти беше отложено разглеждането на внесения от ПГ на „БСП за България” законопроект за младежта”, допълни червената пловдивска депутатка .

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони