2,3 млн. лева за инвестиции в Котел

Легионерът от Орешник остава в ареста

Кирил Домусчиев: Целта е ясна!

БНБ пуска в обращение сребърна възпоменателна монета на тема „140 години от Освобождението на България“

Осъдиха условно похотлив дядка, блудствал с непълнолетно момиче от Петрич

Станимир Стоилов: Случват се неща, които не ми харесват

Унгария иска от Брюксел половин милиард евро обезщетние за охраната на границите

8 години решетки за рецидивист, изнасилил жена на улицата

“Тоалетна” зад храст на столичния площад “Света Неделя”

ЧСИ отива на съд за кражба на над 320 000 лв. от длъжници

Разследват палеж на кучкарник на зоозащитници

“Воля” реже Реформаторите и Бареков от избирателните комисии

Един от 10 българи вярва, че Истанбулската конвенция ще ограничи насилието върху жени 70% са срещу гей-браковете

Футболна България се прости с Георги Марков

Условна присъда за педофил, посегнал на 12-годишно момче

Пловдивската общественост ще участва в създаването на над 50% от програмата на Европейска столица на културата-2019

Пловдивската общественост в лицето на самодейни състави, неформални организации, институции, артисти и творци от града под тепета ще участва в създаването на над 50 % от съдържанието на програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата – 2019 година”. Чрез ключовите проекти, партньорските инициативи, регионалното включване, проектите на читалищата, арт квартал „Капана” и събития от различен мащаб пловдивчани имат възможност да осъществят идеите и вижданията си за развитието и културния облик на града за година, в която той ще се кичи с титлата „ЕСК”. Сред основните акценти, по които фондация “Пловдив 2019” работи, е и проект, посветен на кирилицата като уникален български принос в европейското многообразие. Проектът е насочен най-вече към популяризирането на българския шрифт и възможностите за неговото широко приложение.

Специална възможност за участие на утвърдените културни организации в Пловдив, граждани и аматьорски състави е създадена при организирането на кулминациите на програмата по време на откриващите и закриващите събития, на които публиката обичайно наброява около 50 000 души. За официалната церемония по откриването на Европейска столица на културата в началото на 2019 г. в Пловдив се очакват представители на над 100 международни медии и близо 1000 официални гости, представители на основните европейски институции и на градовете партньори. Прогнозите са, че през 2019 г. градът под тепетата ще бъде посетен от над 2 млн. туристи, дошли специално за културната програма, макар че личното желание на кмета Иван Тотев е техният брой да достигне до 3 000 000 души.

В Деня на отворените врати, който се провежда всеки вторник в офиса на фондация „Пловдив” на ул.“Райко Даскалов“ 2 срещу Джумая джамия, всички заинтересувани могат да се запознаят с подробности, свързани с проектите, също и да получат повече информация за работата на екипа и събитията, които предстои да се случат до края на 2017 г.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.