Бойко Борисов заминава за срещата на евролидерите в Брюксел Част от централната сграда на Европарламента ще носи името на Атанас Буров

7 години затвор за мъж, опитал за мине границата с 25 кг екстази

Кейн иска триумф в Лигата на нациите

Англия с вундеркинди

Арестуваха 35-годишен мъж, изнасилил бившата си съпруга

Росен Желязков: Има съществен интерес към концесията на Летище София

Не пускат „Асикс“ да облича „лъвовете“

Продадоха последната дъвка на Съра за почти 1 млн. лева

Освободиха кмета на Червен бряг след снемане на показания

Тайните за красота на Виктория Бекъм

Организират риболовен турнир на яз. “Палици“ в Еленския Балкан

Германските християндемократи искат ЕНП да замрази членството на партията на Орбан

Жена от Монтана даде на два транша 7200 лева, третата „вноска” от 5000 лева оцеля

БДЖ пита експерти и заинтересовани за проекта за закупуване на нови влакове

Цветанов отрече договорка с бивш служител на ГЕРБ за заменените му апартаменти

Пловдивската общественост ще участва в създаването на над 50% от програмата на Европейска столица на културата-2019

Пловдивската общественост в лицето на самодейни състави, неформални организации, институции, артисти и творци от града под тепета ще участва в създаването на над 50 % от съдържанието на програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата – 2019 година”. Чрез ключовите проекти, партньорските инициативи, регионалното включване, проектите на читалищата, арт квартал „Капана” и събития от различен мащаб пловдивчани имат възможност да осъществят идеите и вижданията си за развитието и културния облик на града за година, в която той ще се кичи с титлата „ЕСК”. Сред основните акценти, по които фондация “Пловдив 2019” работи, е и проект, посветен на кирилицата като уникален български принос в европейското многообразие. Проектът е насочен най-вече към популяризирането на българския шрифт и възможностите за неговото широко приложение.

Специална възможност за участие на утвърдените културни организации в Пловдив, граждани и аматьорски състави е създадена при организирането на кулминациите на програмата по време на откриващите и закриващите събития, на които публиката обичайно наброява около 50 000 души. За официалната церемония по откриването на Европейска столица на културата в началото на 2019 г. в Пловдив се очакват представители на над 100 международни медии и близо 1000 официални гости, представители на основните европейски институции и на градовете партньори. Прогнозите са, че през 2019 г. градът под тепетата ще бъде посетен от над 2 млн. туристи, дошли специално за културната програма, макар че личното желание на кмета Иван Тотев е техният брой да достигне до 3 000 000 души.

В Деня на отворените врати, който се провежда всеки вторник в офиса на фондация „Пловдив” на ул.“Райко Даскалов“ 2 срещу Джумая джамия, всички заинтересувани могат да се запознаят с подробности, свързани с проектите, също и да получат повече информация за работата на екипа и събитията, които предстои да се случат до края на 2017 г.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.