Пловдивската прокурата протестира срещу пускането срещу 15 000 лв. на шофьор убиец

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе днес протест в Апелативния съд против определението на Окръжния съд за взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 15 000 лв. спрямо 26-годишния Любомир Трайков. Той е привлечен като обвиняем за причиняване на смъртта на повече от едно лице и на телесни повреди на повече от едно лице при управление на МПС в пияно състояние - престъпление по чл. 343 ал. 3 буква Б във връзка с ал. 4 във връзка с ал. 1 буква В във връзка с чл. 342 ал. 1 от НК.

На 18 ноември около 1,20 ч. през нощта на кръстовището на бул. "Руски" и ул. "Ген. Данаил Николаев" при управление в пияно състояние на лек автомобил "Ауди А7" Любомир Трайков е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на двама души и телесни повреди на други двама, пътували в лека кола "Пежо 405".

Окръжна прокуратура-Пловдив протестира съдебния акт, с който на 21 ноември (понеделник) е отхвърлено искането й за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия Любомир Трайков. Според Окръжна прокуратура именно задържането под стража спрямо обвиняемия се явява адекватната и законосъобразна мярка за неотклонение в дадения случай.

Коментари

Задължително поле