На 24 май 2018 да почерпят

Пътувай и чети с ретро трамвая на 24 май

Алпинистът Атанас Скатов след завръщането си от Хималаите: Налудничаво е, но смъртта там е нещо естествено

Италианският президент Серджо Матарела връчи мандат за съставяне на правителство на Джузепе Конте

Вдигат пенсиите с 3,8% от юли (обзор) Минималната за осигурителен стаж и възраст става 207,60 лв.

Юлия Скрипал в първо изявление след изписването си от болницата: Събудих се с новината, че с баща ми сме били отровени

Ръст на сделките с имоти в курортите Банско и Слънчев бряг са първенци

Проф. Христо Пимпирев: Мечтая Антарктида да дава повече за човечеството и България да е там

Полицаят заплашвал военния преди смъртта си (обзор) Съдът остави Ангел Желязков в ареста

Иванчева изпързаля правосъдието

Шофьорът на автобуса от катастрофата на магистрала “Тракия”: Казах на пътниците да отворят аварийните кранове и да излязат, аз бях последен

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в четвъртък, 24 май 2018

Мая Манолова: Парите за здраве тази година са увеличени, но с това се увеличиха и проблемите

Съдът окончателно пусна АМ „Струма“ през Кресненското дефиле

Ремонтират бул. „Тодор Каблешков“ в София

Пловдивски студенти ще карат практика в дипломатическо представителство

За първи път студенти ще могат да отидат на практика в дипломатическо представителство у нас. Инициативата е на Европейското висше училище по икономика и мениджмънт (ЕВУИМ), а обучението ще се провежда в Почетното консулство на Република Чехия в Пловдив.

“Идеята е дадем възможност на младите хора, изучаващи бизнес администрация, мениджмънт, международни икономически отношения и международен маркетинг, да разширят познанията и уменията си”, заяви д-р Иван Соколов, почетен консул на Чехия в Пловдив и преподавател в ЕВУИМ.

“Практикантите ще се запознаят с тънкостите на дипломатическия и деловия протокол, с начините за осъществяване на международни контакти, с техники за водене на преговори. Това ще ги подготви за кариерата им в големи европейски компании, работещи у нас, или в български фирми, опериращи на външни пазари, и за развиване на собствен бизнес с партньори от чужбина. За ментори са привлечени известни специалисти по протокол и комуникации”, разкри д-р Соколов, председател на Съвета на директорите на “Международен панаир”.

Той уточни, че вратите на почетното консулство на Чехия под тепетата са отворени и за възпитаници на всички висши училища. “Към инициативата се присъединиха и другите 11 почетни консулства в Пловдив, които също скоро ще обявят прием на студенти”, допълни Иван Соколов.

Желаещите трябва да кандидатстват по правилата на проекта “Студентски практики – Фаза 1”, който се ръководи от МОН и до края на 2017 г. трябва да обхване 40 000 души. В рамките на 240 часа студентите ще прилагат на практика наученото в университета и ще усвояват знания и умения в реална работна среда, като ще получат стипендия от 480 лв. Проектът се финансира по ОП “Наука и образование за интелигентен растеж” и цели завършващите висше образование да бъдат по-добре подготвени за пазара на труда.

Текст към снимката: Д-р Иван Соколов (вляво) и Душан Щраух, посланик на Република Чехия у нас, при откриването на почетното консулство в Пловдив.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.