На 18 август 2019 да почерпят

Ясписът не се побира в рамки От палитрата на луд художник

Евакуираха луксозен хотел и къмпинг на Гран Канария заради горски пожар

Експерти: Поне месец ще отнеме цялостният ремонт на моста край Дупница Пожарът на 13 август е засегнал 13 колони и 13 греди

Кои държави прилагат химическа кастрация при педофилия

Интензивен трафик по магистрала „Струма“ и пътя Е-79 към Гърция

Хиляди любители на народния фолклор се събраха в Жеравна

Загинал и десетки ранени при катастрофа на автобус в Русия

17 мъртви щъркела са открити до електропроводи край бургаско село

Прокуратурата повдигна три обвинения на Мартин Трифонов Може да получи 30 години затвор или доживотен

Нинова: Героите от Илинденско-Преображенското въстание показаха силата на българския национален дух

Румен Петков на Петрова нива: Илинденско-Преображенското въстание е неразделна част от българската история

Доброволци обновяват едно от най-големите български села

Евакуираха 400 пътници при авария на ферибот край Испания

Жан-Клод Юнкер ще се подложи на спешна операция

Пловдивски студенти ще карат практика в дипломатическо представителство

За първи път студенти ще могат да отидат на практика в дипломатическо представителство у нас. Инициативата е на Европейското висше училище по икономика и мениджмънт (ЕВУИМ), а обучението ще се провежда в Почетното консулство на Република Чехия в Пловдив.

„Идеята е дадем възможност на младите хора, изучаващи бизнес администрация, мениджмънт, международни икономически отношения и международен маркетинг, да разширят познанията и уменията си“, заяви д-р Иван Соколов, почетен консул на Чехия в Пловдив и преподавател в ЕВУИМ.

„Практикантите ще се запознаят с тънкостите на дипломатическия и деловия протокол, с начините за осъществяване на международни контакти, с техники за водене на преговори. Това ще ги подготви за кариерата им в големи европейски компании, работещи у нас, или в български фирми, опериращи на външни пазари, и за развиване на собствен бизнес с партньори от чужбина. За ментори са привлечени известни специалисти по протокол и комуникации“, разкри д-р Соколов, председател на Съвета на директорите на „Международен панаир“.

Той уточни, че вратите на почетното консулство на Чехия под тепетата са отворени и за възпитаници на всички висши училища. „Към инициативата се присъединиха и другите 11 почетни консулства в Пловдив, които също скоро ще обявят прием на студенти“, допълни Иван Соколов.

Желаещите трябва да кандидатстват по правилата на проекта „Студентски практики – Фаза 1“, който се ръководи от МОН и до края на 2017 г. трябва да обхване 40 000 души. В рамките на 240 часа студентите ще прилагат на практика наученото в университета и ще усвояват знания и умения в реална работна среда, като ще получат стипендия от 480 лв. Проектът се финансира по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ и цели завършващите висше образование да бъдат по-добре подготвени за пазара на труда.

Текст към снимката: Д-р Иван Соколов (вляво) и Душан Щраух, посланик на Република Чехия у нас, при откриването на почетното консулство в Пловдив.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.