Пловдивското земетресение усетено и в Благоевград

Кандидати без образование напират за приемни родители

Кола удари ученик в Шумен

Уютният огън в камината е вреден за здравето

Земетресението край Асеновград – второ по сила в света

Разкриват 500 работни места в Шуменско

Възрастен мъж би брат си с брадва

Четирима се спасиха от горяща къща в Карнобат

Издирват болен, напуснал дома в Лозево

43-годишен от Германия дойде да си търси интернет булката, на която превел 25 000 евро Булката обещавала да му пристане, но не заминала при него

Служители на СДВР задържаха 34-годишен крадец на велосипед На многократно осъждания за кражби Ц.С. е наложена 72-часова мярка за неотклонение

Пиян 17-годишен младеж открадна камион

Земетресения със сила над 4 по Рихтер край гръцките острови Закинтос и Крит

Кметът на старата столица и посланикът на Англия обсъдиха АМ Велко Търново-Русе

Дуа Липа и Стормзи взеха по два приза БРИТ

Пловдивско архитектурно студио готово да проектира безплатно нови къщи за Хитрино

Пловдивско архитектурно студио е готово да изработи напълно безплатно проектите за нови къщи на всички семейства, които загубиха домовете си при трагедията в шуменското село Хитрино.

Екипът на студиото е над 20-годишен опит и може да предложи индивидуални или типови проекти за изграждане на постройки на един или два етажа според нуждите на пострадалите и да придвижи всички процедури за изваждане на строителни разрешителни.

Предложението е изпратено до централата на БЧК в Пловдив, която в последните дни е засипана от писма на хора, предлагащи всякакъв вид помощ на пострадалите и жертвите в Хитрино. Докато там бъде отменено бедственото положение, ще се набират само парични дарения за възстановяването на селото, засега няма нужда от дрехи, храна и вода, обясниха червенокръстци.

В готовност да потеглят веднага към Хитрино и да помагат при разчистването на изпепеления от взривените цистерни са и всичките 76 доброволци от формирование “Пловдив 112”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете