България гласува за Европейски парламент

На 26 май 2019 да почерпят

Вениамин, Симона, Тодор и Ивана отпаднаха след първия концерт на живо в „Гласът на България“

Тино от „Гласът на България“ вкара чалга хит във филм на Тарантино

Лекуват в „Пирогов“ момче, поразено от токов удар в Северна Македония

Клуб на БГ професионалисти превзема Вашингтон Организацията помага на сънародниците ни да се реализират по-добре в Америка

Битката на финалистите в „Гласът на България“ започна

Британски алпинист загина на слизане от Еверест

Амелия Личева – във фокуса на Българския П.Е.Н.-център

Текстописецът и продуцент Крис Янг пред “Труд”: Дара е енергийно торнадо

51-годишен мъж, изпаднал в мозъчна смърт, стана донор на черен дроб Мъжът е приет във Великотърновската болница с тежка травма

Запорираха сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев и съпругата му

Откриха ДНК следи от заподозрения за експлозията в Лион

Без тениска на бала, моля! Благотворителността ви да е по мярка…

Българка в Лион: В момента, в който е избухнала бомбата, чухме силните писъци

Пловдивчани по-добри платци от софиянци Жените и младите покриват задълженията си по-бързо

Длъжниците погасяват най-лесно потребителски кредит до 10 000 лева.

Най-лесно връщат заем до 10 000 лева

Пловдивчани плащат по-редовно дълговете си от софиянци, показва проучване на Агенция за събиране на вземания (АСВ). Жителите на Панагюрище, Пазарджик и Кърджали са сред най-добрите платци. В другата крайност са хората, които живеят в Луковит, Кнежа, Берковица, Видин, Добрич, Бяла Слатина, Провадия.

Жените по-редовно се издължават от мъжете. Дама на 30 години, жител на средно голям град, с размер на кредита до 10 000 лв. е най-масовият профил на клиентите, които плащат редовно просрочените си задължения.

Ако доскоро най-масовата група добри платци бяха хората на възраст 50-60 години, към момента тя се измества към по-младите – на 25-29 години, показва още проучването.

Причината до голяма степен е подобряващата се икономическа обстановка в страната и значителното намаляване на процента безработица в последните няколко години, отбелязват от агенцията. Следващата най-добра група клиенти, погасяващи своите задължения, остават хората в пенсионна възраст и по-специално групата между 69 – 72 години. По-възрастните като цяло задлъжняват много по-рядко и при тях е малка вероятността изобщо да изпаднат в просрочие. Най-често „добрите” длъжници са тези със стоков кредит, отпуснат за покупка на конкретен продукт.

Сравнително добре се движат погасяванията по кредитни карти и потребителски заеми до 10 000 лв. Все още задлъжнелите клиенти продължават да обслужват с най-нисък приоритет просрочените си сметки към телекомуникационни оператори, включващи мобилни услуги, телевизия, интернет, мобилни устройства.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Пловдивчаните са по-добри платци от софиянците. ОПРАВЕТЕ СИ ЗАГЛАВИЕТО!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.