Гуми се регенерират автоматично Реално няма опасност от спукване

Красимир Вълчев: Учебната година вероятно ще бъде удължена до юли Матурите рано или късно ще бъдат направени, но няма да са онлайн, обясни министърът

23 варненци ще плащат по 5000 лв. глоба заради разходки в Морската градина

Емил Караниколов: Държавата има отговорсност към всеки човек и бизнес Трябва да направим всичко възможно, за да може българинът да остане на работа, заяви министърът

Отстраниха аварията на водопровода в Перник

Може ли с честен труд човек да натрупа състояние?

Китай съобщи за нови случаи на коронавирус

Авиокомпании отказват да връщат пари за отменени полети

Близо 970 души починаха от коронавируса вчера в Италия

САЩ отпускат 2,2 трилиона долара за борба с последиците от коронавиурса

Родилното в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив е затворено до края на март

Още една жертва на коронавируса у нас Новите заразени са 37

Веско Ешкенази – Виртуозът

От полята на Стражица до националния на Норвегия

На 28 март 2020 да почерпят

Пловдив се включва в Истанбулското биенале „Какво е да си добър съсед”

Пловдив се включва в глобалната инициатива „Какво е да си добър съсед“ на Истанбулското биенале, кураторите Михаел Елмгрийн и Игар Дагсет, графичния дизайнер Рупърт Смит и художника Лукас Васман. До септември на различни локации в града под тепетата ще могат да бъдат видени билбордове с провокативни въпроси за това какво всъщност означава да сме „добри съседи“, като те са факт благодарение на сътрудничество между фондация „Пловдив 2019“ и Гьоте-институт България.

Истанбулското биенале е едно от най-мащабните и престижни събития за съвременно изкуство в света и тази година то ще се проведе от 16 септември до 12 ноември 2017 г. Куратори на 15-ото издание са артистичното дуо от Скандинавия Елмгрийн и Дагсет, които работят съвместно от 1995 г. в сферата на пърформанса, инсталацията, скулптурата и театъра. За тема на Истанбулското биенале-2017 са избрали провокативното и особено актуално днес „Добър съсед“. С тази тема биеналето изследва как се е променил начинът на живот в частните ни пространства през последните десетилетия. Домът като част от идентичността и като начин за себеизразяване, кварталът като микро-вселена, големите предизвикателства на съжителството днес са основен фокус на голямото международно събитие.

С мотото си „Заедно“ програмата на Пловдив – Европейска столица на културата изследва също трудността и радостта от съвместното съжителство, в което намира пресечна точка с темата на Истанбулското биенале. Именно синхронът в концепциите и търсенията между двата съседни града, както и мисията на Гьоте-институт за подпомагане на културния обмен и диалог, се превърнаха в благодатен повод за взаимодействие и до появата на 6 билборда на две от големите кръстовища в Пловдив, където те ще останат през следващите 3 месеца – на бул. „Източен” с бул. „Санкт Петербург” и на бул. „Васил Априлов” с бул. „Шести септември”.

Артистичните провокации с натрапчивия въпрос „Какво е да си добър съсед?” ще пробият рутината на обичайните рекламни визии, които ни следват из града и ще пренесат тук част от преживяването и атмосферата на този вълнуващ артистичен форум, категорични са инициаторите от фондация „Пловдив 2019”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.