Плочките пред „Св. Седмочисленици” ще избледнеят

Изчезва ярката разлика в цвета на настилката около храма

Ремонтът на “Графа” в столицата върви по план, подобряват контрола

Плочите в градинката на “Св. Седмочисленици” в София ще станат едноцветни. От патината на времето и от ползването ще се загуби контрастът между нюансите, видим сега при ярко слънце, обясни арх. Радомира Методиева от отговорното за проекта студио А.Д.А. До месец би могло плочите да придобият общо нюансиране в сиво.

Фирмата “Трансконсулт-БГ”, която упражнява надзора на ремонта на ул. “Граф Игнатиев” е увеличила броя на служителите си на обекта. Те работят на две смени, за да има постоянен контрол. Всички дефекти по реконструкцията се отстраняват веднага в хода на работа, съобщи Ирена Кънчева, представител на фирмата. В началото на октомври на надзорната фирма й бе наложена глоба от 100 хил. лв. заради пропуски в контрола. Изпълнител и надзор на ремонта бяха изслушани от в Комисията по градоустройство към Столична община. Там беше заявено, че реконструкцията върви по план, ще бъдат спазени сроковете и качеството е добро.

Беше обсъден и казусът с подмяната на материала за виброизолационнта подложка при ремонта на трамвайното трасе. “Това, което е приложено в момента, е достатъчно качествено и ще гарантира сигурността на конструкцията и комфорта на живущите около трамвайния път”, увери проектантът на трасето Илия Илиев. Конструкцията на релсовия път на “Граф Игнатиев” е на 100% готова. Като цяло ремонтът на зоната е завършен на 73%, обясниха от “Джи Пи груп”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България