Повдигнати са обвинения на над 120 души за нахлуването в Капитолия на 6 януари

Вече срещу над 120 души са повдигнати обвинения за нахлуването в Капитолия на 6 януари, съобщава CNN, като се позовава на информация от администрацията на новия президент Джо Байдън.

Естеството на обвиненията варира от незаконно влизане в сградата на Конгреса на САЩ до нападения срещу полицаи. Някои от обвиняемите, отбелязва телевизионната компания, са обвинени и в по-сериозни действия - организиране на конспирация и заплахи за извършване на насилствени действия. Служителите на Министерството на правосъдието уведомиха новата администрация, че „националното издирване“ на заподозрените ще продължи.

Като част от тези усилия ФБР и Бюрото за алкохол, тютюн, огнестрелни оръжия и експлозиви увеличиха наградата за информация за самоделните бомби, открити на 6 януари близо до Капитолия, до 75 000 долара тази седмица. Увеличението на размера на възнаграждението, според CNN, показва, че правоохранителните органи все още не са проследили престъпниците, които са направили взривните устройства и са ги докарали във Вашингтон. Последното предполага, че участващите хора са обмислили добре организацията на своята дейност.

Коментари

Задължително поле