Повдигнаха обвинение на жената, ударила в лицето фелдшерка от Горна Оряховица

Глоба от 1000 до 5000 лева за деяние грози извършителката Звезда Илиева

Районната прокуратура в Горна Оряховица наблюдава бързо производство, образувано на 21 януари за причиняване на телесна повреда на фелдшерка от Спешна помощ . Драмата се разиграла около 01.00 часа в сградата на ЦСМП.

33-годишна жена от ромски произход се нахвърлила върху фелдшерката Наталия Армянова, докато преглеждала петмесечното й бебе. В злополучната вечер извършителката потърсила медицинска помощ на телефон 112 за болното си бебе. След като линейката пристигнала на адреса, станало ясно, че пеленачето е с много висока температура. Заради опасност от усложнения, тя и бебето били транспортирани до горнооряховската болница. Детето било консултирано от педиатър, който заключил, че е със сърдечни проблеми и трябва да бъде изпратено в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново.

Докато организирали транспортирането на бебето обаче, майката нападнала Наталия Армянова като я ударила с телефон в лицето. През това време фелдшерката обгрижвала бебето и се опитвала да му сложи свещичка за смъкване на високата температура.

След изготвяне на незабавно назначената съдебно-медицинска експертиза относно характера и механизма на причиняване на телесното увреждане на пострадалия медицински специалист, в сряда Районна прокуратура – Горна Оряховица повдигна обвинение срещу Звезда Илиева за престъпление по чл. 131, ал.2, т.4 от НК - за причиняване на лека телесна повреда на медицински специалист при изпълнение на службата му.

Предвиденото наказание е лишаване от свобода до 3 години. Предвид чистото съдебно минало на обвиняемото лице е задължително приложението на чл. 78А от НК, който изисква замяна на наказанието лишаване от свобода с административно наказание- глоба от 1000 до 5000 лева.

След предявяване на обвинението и разпит по него, бързото производство незабавно ще бъде внесено в Районния съд в Горна Оряховица за решаване.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право