Повдигнаха обвинение на мъж, опитал да убие тъста си с нож в пловдивско село 

Снимка: Архив

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Д.В., на 47 г., за това, че на 13.02.2018 г., в с.М.К., обл. Пловдив, е направил опит за умъртви другиго, като деянието е останало недовършено по независещи от волята на дееца причини – престъпление по чл.115 във вр. чл.18 ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от държавното обвинение.

На 13.02.2018 г., в с. М.К., обл. Пловдив, обвиняемият Д.В. бил в дома си, в стая на втория етаж, където употребявал алкохол и гледал телевизия. На долния етаж били жената, с която живеел на семейни начала, бебето им и нейните родители. В един момент обвиняемият започнал да тропа силно с крак по пода на стаята, като това бил начинът да даде знак на жена си да отиде при него.

Вместо нея, се качил баща й. Той предупредил обвиняемия да не вдига шум, защото безпокоял бебето, което било болно. Обвиняемият не спрял да вдига шум, изправил се и започнал да блъска пострадалия, за да излезе от стаята. Казал му: “Махай се оттук!“. Пострадалият му отвърнал, че няма право да го гони, защото къщата не била негова собственост.

Ядосан от това изявление, обвиняемият го заплашил с думите: „Аз, ей сега, ще те заколя!“. Грабнал нож, който се намирал на печката, и му нанесъл удар в областта на шията, като му причинил порезна рана. Обвиняемият направил още два опита да нанесе удар с ножа във врата и корема на пострадалия, но не успял, защото той се отдръпнал, измъкнал ножа от ръката на Д.В. и го счупил. На място пристигнал медицински екип на Спешна помощ, както и бил подаден сигнал на тел. 112. По делото са били разпитани свидетели, извършени експертизи и др. Обвиняемият Д.В. е с взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

Коментари

Задължително поле