Повдигнаха обвинение на стопанин на питбул, нахапал известна търновска диригентка

29-годишен мъж от Търговище е привлечен в качеството на обвиняем за това, че не е положил достатъчно грижи за отглежданото от него куче порода питбул териер. През март тази година кучето нападна възрастната диригентка Мария Павлова.

Създателката на хор „Търновград” беше приета по спешност и оперирана във Великотърновската болница с травми на двете ръце и крака. Най-сериозни травми жената имаше на лявата ръка – локсация и сериозно отхапване.

Инцидентът стана на ул. „Христо Караминков“, където Мария Павлова живее на втория етаж на къща. На първия етаж бил наемателят, сега обвиняем, който отглеждал кучето в клетка на двора. Мария Павлова обаче отворила клетката и питбулът я нападнал. Свидетели на инцидента станали съседите, които се притекли на помощ.

Мария Павлова е носител на най-високото отличие на дейците на културата у нас – орден “Св. св. Кирил и Методий”, както и на ордена на Съюза на българските композитори за високия си професионализъм. Тя е носител на наградата “Велико Търново 2011” за високи постижения и за утвърждаването на хор “Търновград”, който Мария Павлова създава през 1958 г.

Коментари

Задължително поле