Повече карбон и титан за екстремно представяне

M Performace детайли изострят характера на спортния "баварец"

p90302950_lowres_bmw-m2-coupe-competi

Еталонът за динамика в сегмента на компактните спортни автомобили BMW M2 Competition получава допълнителен „стимул“ за върхово представяне на асфалта с вграждането на M Performance детайли. Намаленото тегло и променените настройки на ходовата част допринасят за изострените спортни характеристики на модела. Целта е автомобилът да се покаже в още по-ярка светлина при екстремно шофиране на писта. С тази идея окачването може да се снижи с още 2 см по-ниско чрез регулируемите амортисьори. Конструкторите гарантират значително намаляване на накланянето в завои и неутрално пътно поведение.

p90302934_lowres_bmw-m2-coupe-competi

Новите 19-инчови ковани алуминиеви джанти са с 3,2 кг по-леки от серийните джанти със същия диаметър. Подобрена е ефективността на спирачките с по-големи вентилирани дискове, които са способни светкавично да успокоят бушуващите 410 коня под предния капак. Предлагат се специални спортни накладки. Отпред спирачните апарати са с 6 бутала, отзад – с 4.

Карбоновият капак на двигателя намалява натоварването на предната ос с 9 кг. Покривът и багажният капак от същия материал олекотяват автомобила съответно с 5 и 6 кг. Кабронови могат да бъдат също сплитерът, дифузьорът и други части. Още 8 кг се пестят от титановата изпускателна система. Състезателите ще могат да подобряват времената си на писта с помощта на системата за анализ на шофирането Performance Drive Analyzer, която записва и сравнява данни от двигателя, спирачките, линейното, страничното ускорение и др.

p90302935_lowres_bmw-m2-coupe-competi

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили