Повече мощ за Skoda Enyaq

Новият модел Skoda Enyaq излиза с подобрени динамични качества и по-бързо зареждане на батерията.

285 електрически коня правят новия модел по-бърз спринтьор

От 0 до 100 км/ч за 6,7 секунди

Skoda ревизира серията Enyaq. Оптимизираното управление на батерията и увеличаването на производителността от допълнително разработения заден мотор осигуряват по-кратки времена за зареждане и повече динамика. Максималната скорост на всички модели сега е ограничена до 180 км/ч (преди толкова развиваше само спортният топмодел RS). В допълнение, всички варианти на Enyaq 85, 85x и RS, произведени от ноември 2023 г., ще получат софтуерна версия 4.0, включително нова концепция за инфотейнмънт. Допълнителното обозначение iV вече не е приложимо с незабавен ефект.

Skoda Enyaq е на пазара от 3 години, а през 2022-а версията купе беше добавена към класическата SUV форма. При обновлението им по-бързото зареждане и по-добрата динамика носят нови ползи за потребителите. Мултимедията работи с по-бърз процесор, а тъчскрийнът е с ново оформление. Освен това инфоразвлекателната система вече е по-лесна за използване и предлага повече възможности за персонализиране. Гласовият асистент, който Skoda нарече Laura, разбира повече команди и повишава или намалява температурата на въздуха в колата.

Пробегът на Enyaq 85 до 563 км или 573 км за варианта купе. В идеалния случай батерията се зарежда от 10 до 80 процента за 28 минути. Зареждането се извършва с мощност до 135 киловата. Електрическият мотор на задната ос вече осигурява системна мощност от 285 к.с., което е с 82 к.с. повече отпреди. Enyaq 85 спринтира от 0 до 100 км/ч за 6,7 секунди, две секунди по-бързо отпреди.

Новият модел се предлага за първи път в най-високото ниво на оборудване Laurin & Klement, което напомня на основателите на компанията Skoda. Стандартното първокласно оборудване може да бъде разпознато по радиаторната решетка със 131 светодиода и матричните LED фарове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили