Подарък според зодията

Овен

Червено, лъскаво, вълнуващо

Ще се радват на каквото и да е, стига да не е практичен подарък. Изберете им нещо червено, лъскаво и вълнуващо. Може да е бижу, екипировка за любимия му спорт, ваучер за бънджи скок или дори билети за представление (ако обича театъра). Представителите на този знак са като децата. За тях най-хубавото на Коледата е разопаковането на пакетите под елхата. Но не мислете много за опаковката. Овенът е нетърпелив - ще я разкъса по неописуемо жесток начин. Дори няма да обърне внимание на изящната хартия и красивата панделка.

Телец

Пробвайте с овца

Луксозен, красиво опакован подарък - за предпочитане в съвсем малка кутийка (скъпо бижу) е идеален. Ако не ви е по джоба или не се сещате какво друго да подарите, запомнете, че представителите на този знак обичат уюта и удобствата. Красиво, пухкаво одеялце за гушкане в студените зимни вечери или мекичка възглавница във формата на овца или друго смешно животинче може да се окаже много удачен избор. Ще сбъркате, ако грабнете нещо в последния момент. Вашият приятел Телецът много би се обидил от безличен подарък.

Близнаци

Естетика, не етика

Не се тревожете дали е нещо, което са сглобявали сръчни детски ръчички в някоя отвратителна нелегална работилница в Китай. Близнаците зачитат повече естетиката. За тях лесно се избира подарък, тъй като са същества прелюбопитни, с множество интереси и хобита. Помислете върху това и до минута-две ще имате цял списък с идеи. Красивата опаковка за тях означава много. Ако сте взели две или три неща, не правете грешката да ги набутате в една обща красива торбичка. Опаковайте ги поотделно. Така ще му доставите много по-голяма радост.

Рак

Смело поднасяйте тигана

Раците са по салтанатите. Трябва поне една седмица да сте си блъскали главата какво точно да им подарите. И това трябва да си личи при поднасянето. Затова следвайте инструкциите. Основният подарък връчете, съпроводен с тържествена реч. Към него добавете нещо мило и дребно - снимка, картина или ваза, съобразени с интериора. Може спокойно да му изберете и много хубав тиган. Със сигурност няма да ви погне с него. Дайте му време да се зарадва, след това му поднесете цветя и бонбони. Ще видите какъв успех ще има жестът ви!

Лъв

Злато с рубини

Идеалният подарък за Лъв е златно бижу с рубин, диамант или топаз. Колкото по-едро, толкова по-добре. Въобще няма да ви се обиди, ако му купите и едно ферари с цвят червен или там какъвто обича. Иначе може да е и нещо по-дребно като шал и шапка, блуза или красиви ръкавици от мека кожа от скъпа марка, по последна мода и в ярки цветове. Ако добавите и кутия белгийски шоколадови бонбони, ще попаднете в списъка с любимите му хора по Коледа. Връчването на подаръка трябва да стане триумфално, за предпочитане пред други хора.

Дева

Поялник за пишман майстора

Най-правилният начин да се избере подарък за една Дева, е чрез сериозна подготовка и списък с бележки, които сте си водили през цялата година. Те трябва да включват неща, като в какви тонове е обзавеждането им, кой е любимият им писател/певец/група/композитор/художник, любимият им цвят и т.н., за да им подарите любима книга, CD, картина или билети за концерт. Практичните Деви се радват на подаръци, които ще им бъдат полезни. Ако обичат да готвят - домакински уред. Дрелка или поялник ще ощастливи Девите пишман майстори.

Везни

Нещо скъпо и изискано

Такива благородници като Везните трябва да получават внимателно подбрани подаръци, като изредените по-долу. 1. Произведение на изкуството - картина или скулптура, но съобразени с вкуса им. Не е удачно да подарите модернистична творба на човек, който обича старите майстори. 2. Вещ за дома - свещници, ваза и др., която подхожда на обзавеждането. 3. Музика - отново трябва да сте наясно какво обичат. 4. Бижута и аксесоари, но семпли и изискани. Везните предпочитат старинната красота пред стерилната ултрамодерна стилистика.

Скорпион

Книга с магии

Подарете им старинна книга с магии, бижу с история, карти таро, кристална топка, учебник по анатомия, амулет с капка разтопено злато. В по-практичен аспект на Скорпиона ще се харесат дрехи и аксесоари в дълбоки и мрачни цветове - тъмносин, лилав, черен, морав, виненочервен или патладжанен. Съобразете се с техните предпочитания и не им натрапвайте бонбоненорозови, яркожълти, червени и небесносини вещи. Това ги отвращава. За разлика от Телците, примерно, Скорпионът няма да се обиди, ако му връчите плик с пари или гифт-карта.

Стрелец

Питайте какво иска

Имате близък Стрелец? И вашата не е лесна. Колкото и да ви се ще за Коледа да му купите каска, налакътници и наколенки, въздържайте се, освен ако не се занимава с паркур или хипхоп. Да опаковате острите ъгли в дома му с дунапрен също не може да мине за подарък. Примирете се, че представителите на този знак постоянно се нараняват. Дори им подарете екзотична екскурзия, ваучер за скок с парашут или полет с Aerodium - 4 минути симулиран с въздушна струя свободен полет. Ако попитате, Стрелецът може и сам да ви каже какъв подарък би приел.

Козирог

И без изненади!

Практичният Козирог обича подаръци, които ще използва. Това значи красив комплект отвертки и гаечни ключове за мъжете, а също - резачка, дрелка, флекс, такива неща. За жените - бижу, но скъпо и от скъпоценен метал. Стилът трябва да е класически, изчистен. Не се хвърляйте да купувате ултрамодерно ръбато и стърчащо колие, което може да ти пробие вените. По-дребен, но също така удачен подарък и за мъже, и за жени са красив и топъл домашен халат или хавлия за баня. В никакъв случай не им подготвяйте парти изненада.

Водолей

Нещо невиждано и нечувано

Компютри, крачкомери, джаджи, които измерват колко калории сте изгорили, часовник, който е и телефон и компютър, всякакви нововъведения ги очароват. В магазина за електроника може лесно да откриете нещо подходящо. Телескоп също е добър подарък. Книга с езотерична насоченост, сандъче с всякакви шишенца за ароматерапия или автентичен артефакт също ще ги заинтригува. Ако ще вземате бижу, то трябва да е оригинално. Оставете златото и диамантите за Овена и Лъва, а за Водолея търсете нещо етническо, нещо различно, невиждано и нечувано.

Риби

Изящни прахосъбирачки

Рибите обичат красиви вещи, което значи, че прахосъбирачките са идеален подарък за тях. Мислете за малки порцеланови овчарки, изящни кристални еленчета, балерини в музикални кутийки. Тъй като са сантиментални, ако направите красиво пано със снимки от общите ви прекрасни моменти, това ще ги трогне до сълзи. Решите ли да им купите бижу, търсете с камъни - аметист или аквамарин, примерно. Рибите са народ талантлив и често рисуват, ваят, шият, изобщо творят. Така че може да потърсите и подарък, който да е свързан с тези им занимания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп