Подгониха с полиция отсъстващи ученици

Проверяващите констатирали, че 57% от децата липсват.

Зрелостниците от гимназията със среден успех на матурите - 2.87

Образователни инспектори и полиция влязоха в училище в Ботевград. Причината била голям брой отсъстващи ученици и нередности в документацията. Директорът и преподаватели твърдят, че сградата е била заключена заради проверката, а децата - стресирани, но инспекторатът отрича.

Проверката е извършена в петък в гимназия “Стамен Панчев”. Учители твърдят, че са видели деца да скачат от първия етаж на училището. Проверяващите отричат и двете твърдения.

“Сред учениците не е имало никакво напрежение. Напрежение се създаде от педагози”, обясни Росица Иванова от РУО-София област. Проверяващите констатирали, че 57% от децата липсват.

Директорът на гимназията Катя Цанева коментира, че родителите са тези, които не пускат децата си на училище. Тя уточни, че при опити да убеди родител, че детето му трябва да посещава клас, получава откази.

“Какво да направя аз?”, попита Ценева.

“За съжаление констатациите от извършените проверки в училище говорят точно обратното - за крайна невъзможност на този директор да се справя със служебните си задължения”, коментира още Иванова.

Регионалното управление на образованието направило проверката и заради резултата на зрелостниците на матурите - среден успех 2.87.

Коментари

Задължително поле