Подпалиха павилион за закуски в Монтана

Неизвестен подпалвач драсна клечка кибрит на заведение за закуски в оживен квартал на Монтана. Огнеборците са спасили павилиона, нанесените щети са малки, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Според запознати пожарът е свързан с бизнесконфликти, които горят от миналата година в областния град.

Пламъците се извили над павилион за закуски в ж. к. „Младост” към 2.30 часа в сряда. Жители на близките блокове забелязали огъня и подали сигнал. На мястото пристигнал екип пожарникари, които загасили огнените езици преди да влязат в помещението и близките магазини и паркирани наоколо коли. Пламъците обгорили само външна дървена ламперия и пвц - витрината на павилиона, от високата температура изгърмели и стъклата.

Щетите са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство. Със сигурност огънят е запален умишлено, казаха запознати. Атакуваният павилион е с управител Красимира К./44 г./, но е свързан с местен бизнесмен, в чието заведение в началото на тази година бе хвърлена самоделна бомба. И тогава взривът причини минимални щети и според осведомени бе само за предупреждение или сплашване на собственика. Бомбаджията не бе разкрит, работата на полицията по двата случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България