Свищовската академия почете 95-годишнината на своя доайен проф. д-р ик. н. Петко Петков

800 000 души по улиците на Хонконг по случай половин година протести

Израел планира мащабна операция в Ивицата Газа

Борис Джонсън обяви, че ще въведе три вида работни визи

Неапол: Италия без грим

Френският премиер ще довърши пенсионната реформа въпреки протестите

Земеделското министерство с благотворителна кампания за закупуване на живи елхички

64-годишен е загинал при пожар

Над 15 вторични труса на остров Крит Няма щети и пострадали

Изнасяме вино за по 1-2 евро бутилката Нараства производството на бели за сметка на червените

Опасен токсичен пушек в Сидни заради огромен пожар

Масов бой пред нощно заведение в Хасково, един пострадал

Две катастрофи в Шумен на едно място през 6 часа

Най-малко 43 души загинаха при пожар в Индия Други 16 са приети в болница

На младини принц Филип искал да се жени за друга Кралица Елизабет Втора и съпругът й отпразнуваха 72 години от сватбата си

Подписан е договорът за новите тролеи и електрически автобуси в Сливен

Министърът на околната среда и водите Нено Димов, кметът на община Сливен Стефан Радев и управителят на „Пътнически превози“ ЕООД Енчо Петров подписаха договор за обновяване на обществения градски транспорт в Сливен, съобщиха от местната администрация. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ (ОПОС). Общият размер на инвестицията е 13,2 млн. лв. ОПОС осигурява 11 милиона от тях.

„Радостен съм, че подписахме този договор с министъра на околната среда и водите, а именно за финансиране на Община Сливен за подобряване на транспортната инфраструктура и подвижния състав. Продължаваме с тази дейност, която започнахме през миналия мандат – с подмяна на автобусния парк. Сега с тези средства е предвидено да закупим 6 нови тролейбуса с подобрена енергийна ефективност, 4 нови екологични електрически автобуса, да направим ремонт на контактната мрежа на тролейбусите и да закупим 2 зарядни станции за електробуси“, заяви кметът Радев. Със замяната на остарелия подвижен състав с екологичен обществен транспорт и с ремонта на контактната мрежа ще се намали количеството емисии на азотен оксид с 3,41 тона годишно и на фини прахови частици – с 0,17 тона на година. Реализирането на дейностите ще допринесе за подобряване качеството на атмосферния въздух за 118 000 жители на община Сливен. Срокът за изпълнение на проекта е 39 месеца. Предстои започване на процедури по избор на доставчици и изпълнители по строителните дейности.

„Целта ни трябва да е все повече хора да използват градския транспорт. Всеки пътник в градския транспорт е един автомобил по-малко по улиците на града. Вече сме започнали да работим в посока да запазим по-голяма част от градското пространство за пешеходците и велосипедистите. В противен случай ще се превърнем в един огромен паркинг“, обясни Стефан Радев.

Проектът не предвижда повишение на цените на билетите и картите за градския транспорт. Новите превозни средства ще заменят 11 от най-амортизирани дизелови автобуси и тролейбуси.

На снимката: Министър Димов, кметът Радев и управителят на общинската фирма Петров при подписването на договора.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.