Подсилват със стоманена мрежа новия асфалт при "Орлов мост"

Започва полагането на стоманена мрежа в участъка на бул."Цариградско шосе" при "Орлов мост", който се ремонтира в момента. Технологията има за цел допълнително да заздрави основното асфалтово покритие, съобщиха от Столична община.

Мрежата се полага, след извършване на цялостното фрезоване на участъка.

"Асфалтовото покритие ще се положи върху стоманената мрежа", каза заместник-кметът по направление транспорт Евгени Крусев при проверка на обекта. Извършва се и фрезоване на асфалта на самия мост, където бяха най-много неравности по настилка.

Участъкът от бул."Цариградско шосе" от "Орлов мост" в посока център от страната на сграда "Царевецъ" е затворен за движение и се изпълняват ремонтни дейности. Създадена е временна организация на движението, като шофьорите на пътно превозни средства могат да използват обходни маршрути -през кръстовището на телевизионна кула и бул."Драган Цанков", по бул."Ситняково", бул."Сливница".

Очаква се при благоприятни метеорологични условия участъкът от булеварда да бъде завършен до 20 август и да бъде възстановено движението. След това ремонтът ще се прехвърли от другата страна на булеварда.

Коментари

Задължително поле