Пожар в село Момчиловци остави три семейства без дом

Снимка: Архив

Стотици жители на родопското село Момчиловци се включиха в гасенето на пожар, който остави три семейства без дом, съобщиха от кметството. Огънят е избухнал тази нощ в триетажна къща, като два от етажите са спасени благодарение на помощта на доброволците от селото.

Пожарът е лумнал на третия етаж на къщата на фамилия Костадинови, предполага се, че огънят е тръгнал от запален комин. Камбанен звън известил жителите за пожара, след което за гасенето му се включили стотици доброволци.

Пожарната кола от Смолян пристигнала 30 минути след подаване на сигнала на тел. 112. Огнената стихия е унищожила покрива и третия етаж, а първите два етажа са необитаеми заради просмуканата вода от гасенето. Обитателите на къщата са настанени временно при роднини.

Поредният инцидент показа отново необходимостта да има противопожарна кола в Момчиловци, коментира кметът Сийка Суркова. По думите й пожарникарски автомобил вече е предоставен за родопското село, но доставянето му на място се бави от Община Смолян заради тежки процедури около регистрирането на екип доброволци.

Момчиловци ще обяви още утре дарителска акция за събиране на средства за възстановяване на къщата на фамилия Костадинови, уточняват от кметството.

Коментари

Задължително поле