Пожар от незагасена цигара уби 68-годишна жена в дома й в Бургас 

Жена на 68 години е загинала при пожар в дома си в Бургас, съобщиха от пресслужбата на ОД на МВР Бургас.

На 17.12.т.г. около 21.05 ч. в Първо Районно управление - Бургас е получено съобщение за инцидент, възникнал в частен дом, разположен на първия етаж в жилищна кооперация, разположена на ул. "Княз Борис" № 68.

За погасяване на пожара на място са изпратени два противопожарни автомобила и седем огнеборци, които счупили външен прозорец за да навлязат в апратамента, тъй като същия бил заключен. В стая от жилището е открит 69-годишен бургазлия, живеещ на адреса, който е изведен на безопасно разстояние (същият е прегледан и освободен за домашно лечение).

В друга стая, обособена като спално помещение, е открито тялото на съпругата на бургазлията – 68-годишна жена без видими признаци на живот с частично видимо обгаряне от лявата част на тялото, както и в областта на главата. При извършения оглед в близост до трупа на бургазлийката е открита изгоряла мека мебел (фотьойл) и частично обгорял модул от секция.

По първоначални данни на огнеборците вероятно пожара възникнал вследствие възпламеняването на фотьойла от незагасена цигара. По случая е образувано досъдебно поризводство от служители на Първо Районно управление – Бургас.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България