Гери-Никол сияе по бански в Тайланд (СНИМКИ)

Иван Костов: От интелектуална гледна точка зеленото движение е много несъстоятелно (ВИДЕО)

Арестуваха габровец, потрошил стъклата на вход и подлудил живущите Мъжът хлопал по вратите и притеснявал хората

Заловиха двама крадци на кола в София

15-годишни опитаха да откраднат метални пана от ограда на детска градина

В Павликени стартира кампанията за плащане на местни данъци Първият платец e 92-годишният Иван Драганов

Студентски екипи участват в международния конкурс за нова сграда на Карин дом

Нинова: Вотът на недоверие вече има своята роля, но мерките са палиативни

Кметът на Перник: Транзитът на вода от „Белмекен“ през София е единствената възможност за нас

Бащата на Меган: Двамата с Хари излагат кралското семейство

Откраднаха метална каса с пари от казино в село Борован

Депутатът от ГЕРБ инж. Клавдия Ганчева: Новоучреденият държавен ВиК холдинг ще оптимизира стратегическия воден отрасъл

Каракачанов: Възстановяването на Военновъздушното училище е изправяне на една несправедливост

Говорител на ЕК: Преговорите с Великобритания няма да започнат преди края на февруари

Трима пияни шофьори изтрезняваха в ареста през почивните дни

Позволяват на електромобилите да се движат по-бързо На част от магистралите в Австрия за колите на ток разрешават по-висока максимална скорост

Електрическите автомобили получават правото да се движат по-бързо от колите на бензин, дизел и газ по около 20% от високоскоростните и магистрални пътища в Австрия. Става въпрос за райони, където максималната скорост е ограничена на 100 км/ч заради повишена опасност от замърсяване на въздуха. Тъй като не изхвърлят вредни емисии, за електромобилите ограничението от 100 км/ч няма да важи и те ще могат да пътуват с позволените 130 км/ч. На някои от най-използваните отсечки от магистралите в алпийската държава има ограничение от 100 км/ч, за да се щади природата.

Промяната влиза в сила от 1 януари с цел да поощри потреблението на електрически автомобили и да даде още предимства на техните собственици. Австрийското правителство иска да намали драстично изхвърляните от превозните средства в атмосферата фини прахови частици, азотни и въглеродни окиси. Със същата цел във Франция бе намалена максималната скорост по някои извънградски пътища от 90 км/ч на 80 км/ч.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Ха,ха,ха щели да се движат със 130 !? Ама батерийката ще стигне до под кривата круша с тази скорост ! ЩЦялата истерия с електромобилите е такова двуличие,че чак е смешно ! Тук пазим екологията,а в Китай производството на батерии им скапва екологията !

  2. Децата ми живеят до френско швейцарската граница.Няма дом от едната и другата страна да не притежава поне един електромобил.Вече трета година как имат едно Рено Зое.Думите им са. Родихме се.Забравихме какво знчи да купуваш гориво. Возил съм се десетки пъти и естественно управлявал Зоето.Всичко по зареждане на колата е помислено.Всичко е организирано.На огромни площи от около десетина декара през 20-30км има зарядни станции.При ходене в Мол включваш и пазариш.Страхотно разтоварване на семейния бюджет.Едно Зое нормално струва 7000 евро.Ако правителството мисли за екологията и за нови коли с икономически бонуси да накара такситата да станат електро.Не да ги наложи иначе тези революционери ще скочат.С икономически бонуси таксиджиите ще станат най големите рекламатори и подръжници на електромобилите.Нормално едно Зое минава 360-380 км.Само да има политическа воля.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.