Показаха две от новите станции на метрото

По повод годишнината от завършването на Линия 1 на софийското метро, която свързва кварталите "Люлин" и "Младост", Столичният метрополитен днес организира инициатива Ден на отворените врати по две от станциите от 3-тата линия на метрото - тази на булевард "България" и "Красно село".

"Станциите са напълно готови и предстои да започнат изпитанията на системите за управление, обясни ръководителят на Столичния метрополитен инж. Стоян Братоев, предаде БНР. Той посочи и кои са новите моменти при оформянето на станциите и движението на влакчетата, като например, че на пероните ще има прегради, които ще предпазват пътниците от падане върху релсите.

Средното разстояние между станциите е около километър. В момента са доставени 20 влака, които ще обслужват маршрута от третета линия на метрото.

В пиковите часове се предвижда да се движат 14 влака, в не натовареното време от 10 до 12, като изискване при въвеждането в експлоатацията на движението е 25 процента от влакчетата да останат в резерв.

Строителството на първия етап от изграждането на 3-тата линия на метрото предстои да завърши до края на тази година. Етапът включва трасето от булевард "Вл. Вазов", площад "Орлов мост", НДК до квартал "Красно село". Следващите два етап от линията са планирани да се построят до 2024 година.

Коментари

Задължително поле