Политици ликуваха на „Асикс Мастърс 2017“

Политици ликуваха на върха в осмото издание на тенис турнира за известни личности „Асикс Мастърс 2017“. Тандемът Красимир Велчев/Рангел Марков заслужи трофея във ВИП надпреварата след успех във финала над медийната двойка Красимир Минев/Николай Драгиев с 6:2. Мистър Шампионска лига и най-актуалният тенис коментатор нямаха гориво в битката за титлата след драма в полуфинала. Там те изстрадаха успеха след тайбрек над светилото в кардиологията проф. Генчо Начев и универсалния боец в аристократичните спортове Петър Михнев. Двубоят беше страхотно зрелище с пробиви и обрати, които можеха да „доставят“ пациенти на професора.

Заместникът на Борисов в ГЕРБ и кметът на Банкя бяха безкомпромисни и в четирите си мача в надпреварата. Неслучайно Красимир Велчев единодушно бе коронясан за „Играч на турнира“ и си тръгна с приза на „Труд“.

37-5

Шоуто на кортовете на Дипломатически клуб „Горна баня“ завърши с първия суперфинал в историята на състезанието. В него премиерът Байко Борисов, четирикратен № 1 в „Асикс Мастърс“ и Катина Симеонова сразиха шампионите с 6:2 в мач с ефектни изпълнения и реплики от трибуните. Интрига реално имаше само до средата на мача, когато премиерът размаха... „ракета“ на съперниците и със Симеонова биха шута на конкуренцията.

Куп индивидуални награди имаше за ВИП-овете от партньорите на турнира. Любо Ганев и собственикът на „Глория Палас“ Николай Божинов рапортуваха с най-лъскавото издание в аматьорския тенис у нас.

37-3

Купите връчиха министър Красен Кралев и доайенът на спортните ръководители в страната Цено Ценов, изпълнителен директор на фондация „Български спорт“ и шеф на европейския съюз по борба. А ПИБ защити с подкрепата на турнира имиджа си на банката на българския спорт. Билети за мачове на „Уимбълдън“ подариха от „Стела Артоа“. Елитната марка осигури удоволствието да наблюдават най-класния тенис на планетата на топ хирурга от ВМА проф. Никола Владов и доц. Петко Димов. „Сега след мачовете хубава бира, а на „Уимбълдън“ - ягоди със сметана“, подвикваха от трибуните при връчването на наградата, която им отредиха организаторите и тенис експерти.

37-1

37-4

37-6

„Рогата на Стоичков“ от ловно стопанство „Елен“ (Етрополе) отидоха на адрес „Красимир Минев № 2“. Вицешампионът имаше и привилегията да бъде поздравен по телефона от Маями от Кавалера на „Златната топка“. За да зареди батериите, проф. Начев пък получи огромен стек от натуралната енергийна напитка „К дринк“ като най-издръжлив на корта. Електронни лули от „Иновейшън“ и кафе „Спетема“ предложиха на финалистите от елитните марки, които също осигуриха блясъка на турнира. Неслучайно играчите поискаха състезанието да стане верига с мачове през септември на тенис центъра в столицата и предколедна надпревара в зала „София“.

„Обещавам да помогна за тази страхотна идея - каза Красен Кралев още след награждаването. - Затова и Любо Ганев не ви пожела среща догодина - може да е по-рано.“

Коментари

Задължително поле