Полицаи задържаха автоджигит - въртял гуми и се забил в стена на сграда

Автоджигит е задържан след като въртял гуми в центъра на Полски Тръмбеш. Срещу 24-годишният водач е образувано бързо производство и той ще отговаря за хулиганство след  демонстративното шофиране.

Случката се разиграла около 16,40 часа във вторник в близост до сградата на полицията в градчето.  Г.М. от село Климентово си позволил да управлява с несъобразена скорост лек автомобил БМВ 320 по ул. „Tърговска“ в Полски Тръмбеш. Младият мъж  обаче внезапно изгубил контрол над возилото,  което навлязло в лентата за насрещно движение, качило се  върху тротоара и се забило в стена на необитаема сграда между два търговски обекта.

Опасното изпълнение станало пред очите на десетки минувачи. Шумът от мощния двигател и свиренето на гуми дочули и полицаи, които незабавно се озовали на място и задържали за 24 часа шофьорът. Разпитани били и свидетелите на демонстрацията.

„Срещу лицето е образувано  бързо производство за престъпление по чл.325, ал.1, от НК . Любителите на адреналиновите скорости използват предимно леки коли от марката „БМВ” за демонстративните изпълнения, защото самата конструкция на тези автомобили позволява по-лесно да се въртят. Това обаче е недопустимо и изключително опасно”, коментира пред „Труд” началникът на РУП в Полски Тръмбеш Марин Маринов.

Коментари

Задължително поле