Полицаи изловиха оранжерия за марихуана край София

Столичната полиция разкри оранжерия за марихуана, съобщават от пресцентъра на МВР. Иззети са повече от 450 саксии със засадените наркотични растения, при проведените две спецакции са задържани трима мъже

На 4 август, след кратко преследване, служители на сектор „Наркотици”  задържали 23-годишния И.С. от София непосредствено след покупко-продажба на наркотици. По случая било образувано досъдебно производство. При обиск  у клиента му било открито полиетиленово пликче с тревиста маса. При проверка на автомобила, който 23-годишният мъж управлявал, и мазе в блока, в който той живее, са иззети пари, мобилен телефон, две метални кутии, съдържащи бяло прахообразно вещество, и плик с растителна маса. Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетите вещества са около 427.60 г марихуана и  48.96 г кокаин.

След доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура, срещу И.С. е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Ден по-късно, след сигнал, получен в столичната полиция от Агенция „Митници”,  служители от сектор „Наркотици” и техни колеги от Осмо РУ предприели проверка в стопанския двор на Лозен. На място полицаите установили голямо хладилно ремарке, във вътрешността на което била изградена оранжерия. В нея имало повече от 450 саксии със засадени наркотични растения в различен стадий на растеж - от 50 до 180 см. Импровизираната оранжерия била оборудвана с напоителна и  климатична  система, нагревателни лампи, регулатори на температурата, въздуховоди, вентилатори. Открити са и вещества, подпомагащи растежа на растенията.

На място са задържани 32-годишния Г.С. и 27-годишния М.Л., и двамата от Лозен, и по случая - образувано досъдебно производство. На иззетите растения са назначени  експертизи. След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура срещу Г.С. и М.Л. са повдигнати обвинения и са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа, впоследствие изменени в „парична гаранция“ и „подписка“.

Коментари

Задължително поле