Полицаи крадци влизали през покрив (обзор)

Преди да отнесат плячката си, тримата плевенски полицаи нареждали кашоните така, че липсите да не личат.

Трима полицаи от Плевен изнасяли конфискувани цигари от склад на МВР през покрива. Прониквали вътре като класически крадци – със стълба през една от капандурите.
Както писа “Труд”, в понеделник разследващи от спецзвено “Антикорупция” към Софийската градска прокуратура разкриха крупен обир на конфискувани цигари, които трябвало да бъдат пазени в плевенското село Згалево.

Днес магистратите повдигнаха обвинения на служителите от областната дирекция на МВР в Плевен Емил Христов, Денислав Маринов и Иван Дамянов.
При няколко апашки набега през 2014 г. тримата са изнесли от склада на МВР общо 367 218 кутии цигари без бандерол, оценени на 2 305 491 лева. Всеки път те нареждали кашоните и чувалите така, че на пръв поглед липсите да не личат.
Прокурорите са им наложили задържане от 72 часа, а днес ще поискат от Плевенския окръжен съд да ги остави за постоянно зад решетките.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.