Полиция блокира Бараково, търсят убиеца на жената от Благоевград

Село Бараково, Кочериново, е блокирано от барети. Полиция е обкръжила стара изоставена къща, в която се предполага, че се укрива издирваният за жестокото убийство на жена, извършено тази нощ в Благоевград, Радослав С. - Соколето, предаде БГНЕС.

Oтцепена e главната улица между входа и центъра на Бараково. На място е специализираният отряд за издирване и задържане. Според полицията в град Рила са чути изстрели от къщата. Саморазрушаващата се постройка е на бившия футболист на „Пирин“ Христо Христов-Бараката. За момента не е ясно дали издирваният е задържан.

От Окръжна прокуратура – Благоевград съобщиха, че във връзка с убийството се води досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс. Провеждат се активни действия по разследването, разпитват се свидетели, извършват се претърсвания и изземвания. Понастоящем няма привлечен обвиняем, посочват от държавното обвинение, без да дават информация за полицейската операция в Бараково.

"Полицията е обградила една от къщите в селото с укрил се в нея мъж", потвърди пред "Фокус" кметът на селото Стойчо Стойчев. „До колкото успях да разбера, става въпрос за двама мъже, които са преследвани от Благоевград. Единият от мъжете е заловен, а другият се е укрил в къщата. Предполага се, че е въоръжен”, каза Стойчо Стойчев. Според него става въпрос именно за мъжа, издирван за убийството в Благоевград.

В 1.30 ч. тази нощ пред бл. 17-Б в жк. „Струмско” бе открита убита 58-годишната собственичка на заведението за бързо хранене, известно на благоевградчани като „Мръсното кебапче”. Жената е починала от силна кръвозагуба, след като й е прерязана сънната артерия. До тялото й е открита счупена бутилка от бира. Огледът на местопрестъплението продължи близо 5 часа.

Заподозрян за жестокото убийство е Радослав С. - „Соколето”, който преди седмица преби 35-годишната дъщеря на убитата тази нощ жена. Към 5 ч. тази сутрин бяха задържани за разпит 61-годишната майка и 42-годишният брат на „Соколето”, който не бе открит.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право