Убитата в Благоевград жена била застреляна от упор

Преди дни бил откраднат автомобилът й

Причината за смъртта на жената в Благоевград е огнестрелно нараняване с гладкоцевно оръжие от упор, от изключително близко разстояние. Допускаме, че извършителят е познавал жертвата. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред БТВ във връзка с откритото тяло на 58-годишна жена в Благоевград .

„Нямаме доказателство към този момент за авторство на извършеното престъпление. Продължават следствените действия и към този момент не можем да посочим всички линии за разследване. Издирва се 40-годишен мъж, който е възможно да има съпричастие към деянието, но към този момент доказателства няма“, добави тя.

Арнаудова заяви, че преди дни е подаден сигнал от дъщерята на починалата жена до полицията за това, че автомобилът ѝ е бил противозаконно отнет, а преди това неин познат, с който са били близки приятели ѝ нанесъл телесни наранявания.

„Доколко и дали има връзка между снощното убийство и това престъпление, за което вече се води разследване и днес е трябвало да бъде разпитана пред съдия жертвата от тази нощ, тепърва предстои да изясним“, каза още Арнаудова.

Говорителят на главния прокурор коментира и случая с намушкания от съученик младеж в столичния квартал „Надежда“.

В рамките на днешния ден 15-годишния младеж, който намушка свой ученик в столицата, ще бъде обвинен в опит за убийство, обяви Арнаудова.

Състоянието на пострадалото 16-годишно момче е тежко, но все пак медиците от „Пирогов” се надяват на „един добър изход” за него.

До момента се знае, че на стълбите в бл. 326 в „Надежда” младежите се спречкали заради публикация в социалните мрежи . 15-годишният нанесъл множество прободни рани на другото момче и избягал – гол до кръста, опръскан с кръв и с нож в ръка.

В района случайно минавал цивилен полицай, който задържал нападателя. Междувременно съседка оказвала първа помощ на жертвата, а децата й се обадили на 112.

Началникът на клиниката по детска анестезиология и реанимация доц. Румяна Андонова посочи пред БТВ, че нараняванията са в корема и шийната област, с голяма кръвозагуба. Към момента обаче нещата са стабилизирани, подчерта медикът от „Пирогов”. Детето остава под наблюдение в болницата.

Преди да бъде задържан, нападналият го младеж разказал за случилото се на свои познати, като думите му са заснети на видео.

Прокуратурата разполага с телефона, с който е снимано и ще се прави техническа експертиза и лицево идентификационна експертиза на видеото, посочи Арнаудова.

„Вчера състоянието на момчето е било превъзбудено, нямаме данни да е употребявало наркотични вещества или алкохол”, заяви говорителят на главния прокурор.

Задържаният ще дава обяснения в присъствието на майка си и на адвокат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България