Полиция охранява общинската сесия в Созопол

Снимка: Радио Бургас

Приеха бюджета от 24 360 000 лв.

Бившият градоначалник Панайот Рейзи тръшка врати, кметицата на Присад се жалва, че й притиснал ръката

Полиция охранява общинската сесия в Созопол в сряда, за да предотврати евентуални ексцесии. Протестно шествие на граждани, облечени в жълти жилетки, беляза началото й. Те поискаха бившия кмет на града Панайот Рейзи да напусне заседанието. В същото време кметицата на созополското село Присад Ванча Бакалова се оплака, че между нея и Рейзи имало пререкание, а той и затръшнал вратата под носа, при което притиснал ръката и.

В Присад вървяла подписка, вече с подписи на 400 души за отстраняването на Рейзи от местния парламент. В момента той е съветник от групата на СДС, но от миналата пролет срещу него тече разследване за източване на 2 милиона лева от общинския бюджет. Именно заради това обвинение той бе отстранен от длъжност като кмет, но на последвалите местни избори се яви като кандидат съветник от листата на СДС и дори бе неин водач.

В крайна сметка бюджетът на Созопол за настоящата година с рамка 24 360 000 лева бе гласуван. Кметът Тихомир Янакиев /БСП/ обясни, че са се наложили рестрикции по всички пера, заради тежкото финансово наследство.

Общината имала 22 милиона натрупани дългове от банкови кредити, отделно от тях борчове към РИОСВ за над милион лева и други неразплатени 3,5 млн лева.

Коментари

Задължително поле