Полк. Камен Плочев е фаворит за шеф на НЗОК

Архив
проф. Камен Плочев

Управляващите внесоха кандидатурата на един от най-добрите специалисти във ВМА

Полк. Камен Плочев, ръководител на клиниката по инфекциозни болести при ВМА, се оказа негласен фаворит за поста управител на Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК). Това стана ясноq след като изтече крайният срок, в който партиите можеха да правят предложения за поста в деловодството на парламента.

Точно в 18,05 часа от Народното събрание уточниха пред “Труд”, че полк. Камен Плочев е номинацията на ГЕРБ. А други кандидатури от останалите парламентарни групи не са правени. Такива можеха да постъпват до 18.00 ч.

Припомняме, че до процедура по избор на нов ръководител на НЗОК, след като д-р Глинка Комитов подаде оставка преди около седмици. Според clinica.bg полк. Плочев няма голям опит в здравния мениджмънт и осигуряване, но кандидатурата му е припозната от управляващите “заради неговата неизкушеност и необвързаност с различните лобита в сектора”.

Не е без значение, че полк. Плочев работи е работил дълги години в екип със здравния министър ген. проф. Николай Петров. А в момента сред основните приоритети на правителството е да се вкара в ред в сектора на здравеопазването.

Предстои публично изслушване на полк. Камен Плочев пред комисията по здравеопазване в народното събрание. А след това и гласуване на кандидатурата в пленарна зала.

Според приетите процедурни правила заседанието по вота в народното събрание се излъчва в реално време.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве