Лекарствата срещу COVID-19 (ИНФОГРАФИКА)

Със секс да избием глобата за разходка! Сайтът Pornhub обяви официално, че плаща по $3500 за аматьорско видео

Разширяват Монако за повече луксозни домове

Правителството прие измененията в държавния бюджет за 2020 г.

Продажбите на жилища в Сингапур се увеличават

Две жени са пострадали при катастрофа в Благоевград

Третият тест за коронавирус на Ангела Меркел също е отрицателен

Колумбийски бунтовници слагат оръжието

Отсрочват заемите на няколко стъпки Започват с 2-3 месеца, а при необходимост ще има удължаване за мораториума

Меган и Хари приключиха със задълженията си към кралското семейство

Компаниите не променят плановете си

КПП-та и пеши патрули в Бургаското гето

Военен кораб с 1000 болнични легла пристигна в Ню Йорк, за да помага в борбата с коронавируса

Винетките без компенсации от АПИ

Тръмп: Над 2 млн. американци можеха да загинат от COVID-19, ако не бяхме въвели мерки

Половината престъпления в област Монтана са разкрити Битовата престъпност в селата е намалена с 10%, отчетоха за 2017 г. от Областната дирекция на МВР

През миналата 2017 г. разкриваемостта на регистрираните престъпления на територията на Областната дирекция на МВР – Монтана се е повишило с 2,5% и е достигнало 48,01%, съобщиха от МВР ведомството. Увеличеното полицейското присъствие по градове и села и положените от полицейските органи усилия са довели и до намаляване на битовата престъпност с 10% в малките населени места.

Намаление с 19% е постигнато и при противодействието на кражбите, заявиха от дирекцията при отчета на дейността си за миналата година. Гости на отчет-анализа бяха директорът на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов, административният ръководител на Окръжна прокуратура Нина Борисова и директорът на РДПБЗН Монтана комисар Венцислав Райков, които поздравиха служителите на областната дирекция за постигнатите резултати и високата ефективност на полицейската дейност.

„Впечатлен съм от големия брой на бързите и незабавните производства, които дават възможност за бързо правораздаване”, каза директорът на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов. Той акцентира върху подобряването на организацията на оперативната работа, препоръча да се положат и по-сериозни усилия при разкриването на палежите и латентната престъпност – предимно престъпленията, свързани с наркотици.

„Досъдебните производства по по-голямата част от разкритите престъпления са приключили успешно”, отбеляза  прокурор Нина Борисова. През  2017 г. в област Монтана са регистрирани 2 убийства на битова основа, като и 2-те са разкрити. Достигнато е и  200% увеличение на административно-наказателната дейност. През 2017 г. служителите от инспекторският състав, прилагайки полицейските си правомощия, са съставили 11 878 акта, отчетоха от дирекцията на МВР. През миналата година е продължило реализирането на програмата ,,Детско полицейско управление“.

На територията на ОДМВР Монтана работят общо 11 детски полицейски управления, в които са обхванати около 270 деца. По Механизма за съвместна работа между институциите за обхващане и задържане на децата в училищата през учебната 2017/2018 г. в  учебните заведения в област Монтана са върнати 210 деца.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.