Полът на бебето зависи от оргазма

Полът на детето зависи повече от бащата.

Момче или момиче

Върху тайнството на природата може да се влияе

Науката отдавна е доказала, че полът на бъдещото дете се определя повече от бащата, отколкото от майката. Всичко зависи от това дали детето ще наследи от баща си хромозомата Х или Y, отговаряща за пола.

Дълги години се е смятало, че майката е “виновна” за раждането на син или дъщеря. И до днес има бащи, които се разочароват, когато ултразвукът покаже пол, който не са очаквали, и смятат, че те нямат никакво участие. Разбира се, зараждането на нов живот е тайнство на природата, случайност кой точно сперматозоид ще проникне в яйцеклетката, но понякога и ние можем да повлияем.

Има фактори, свързани със здравето и самочувствието на майката, които могат да определят пола на бъдещото дете. Изследвания доказват, че ако жената е изпитвала оргазъм по време на акта, се увеличава шансът да роди момче. Обяснението е в промяната на киселинността във влагалището. След оргазъм средата там става алкална, а това улеснява по-бързото придвижване към яйцеклетката на сперматозоидите с Y-хромозома.

Съществува и теория, че по-често раждат синове жените с повече тестостерон. Не трябва да се забравя обаче, че като цяло наличието на по-голямо количество от мъжкия хормон затруднява забременяването.

Фактор, влияещ на пола на бъдещото дете, е и психичното здраве на майката. Статистически е доказано, че жените, живеещи под продължителен стрес, по-често раждат момичета. Така е било по време на война, след взривяването на кулите близнаци в САЩ и падането на Берлинската стена.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве