Поля Кинова прибира дългите рокли в гардероба

Поля Кинова откри нов бутик с колекция в коренно различен стил.

Дизайнерката се ориентира към облекла за всеки ден

В условията на пандемия модата е принудена да се променя и да се съобразява с всекидневието. Това демонстрира чрез онлайн презентация дизайнерката Поля Кинова, носител на престижната награда “Златна игла”. Тя показа есенно-зимната колекция на “Палома фешън”, която изненада хората, познаващи стила є.
Приоритет в работата на дизайнерката винаги е било изработването на сватбени, официални и вечерни тоалети, но от тази есен, въпреки трудностите и ограниченията, които COVID-19 налага на цялата модна индустрия, марката решава да направи нещо ново и много по-различно, като пуска лимитирана серия елегантни облекла. Колекцията включва рокли и сака, които са подходящи за носене и във всекидневието.

Роклите са с дължини около и над коляното, в прав силует и А-линия. Закачливи чупки и плохи придават лек обем и комфорт при носене, а ръкавите с различни дължини, шал яките, малките джобчета, декорациите от дантела, стилни панделки и ръчно пришити перли създават усещането за финес. Използваните материи са вълна, букле, кашмир, сурова коприна и дантела. Дрехите са много меки и удобни, подходящи за есенно-зимния сезон.

На въпрос на в. “Труд” дали трайно прибира дългите рокли в гардероба, Поля Кинова отговори, че смята занапред да работи в посока елегантни облекла за всекидневието, но в никакъв случай няма да се откаже от това, което най-много обича - да създава официални тоалети за специални клиенти. Двете линии ще вървят едновременно.

Коментари

Задължително поле