Пол Крейг Робъртс: Русия е последната останала християнска страна

Рождество Христово, което отбелязахме наскоро, като повод да се замислим защо Западът заличава своята национална памет

Авторът Пол Крейг Робъртс (Paul Craig Roberts) е доктор по икономика и е бил заместник-министър на финансите на САЩ по икономическата политика в администрацията на Роналд Рейгън. Работил е като редактор и колумнист в Wall Street Journal, списание Businessweek и агенция Scripps Howard News Service. По онова време той беше автор на редовна колона във Washington Times. Автор е на множество книги за най-големите проблеми на нашето време.

 

На своята пресконференция в края на годината руският президент Путин заяви, че жената е жена, а мъжът е мъж, и изрази своята увереност, че религиозните конфесии в Руската федерация ще имат моралната сила да се противопоставят на нахлуването на корумпираните и изродените ценности на западния свят.

Уви, в западния свят няма такива морални основи. Западът се е откъснал от своето минало и се колебае в предположението, че може да оцелее, като възпитава своята младеж в неверие към самия Запад. Целта на западното образование е да обезцени западната младеж и да ги отчужди от западната култура. За това безгрижните семейства плащат своя данък за това обучение.

Всяка година в своята коледна рубрика отбелязвам, че гласовете, които ни свързват с миналото, се демонизират и се изтриват, като ни оставят в една страна без фундамент. Освен това Холивуд, телевизията, медиите, интернет и образователните системи на всички нива и във всеки щат открито или тайно работят за пренаписването на историята на западната култура като дело на белия расисъм, който трябва да бъде свален.

Целта на държавните училища е да се превърнат в предприятие за промиването на мозъците на децата, за да ги накара да се чувстват виновни за цвета на своята кожа и да внушат самочувствие на децата BIPOC (Black, Indigenous and People of Color - чернокожи, коренно население и цветнокожи). Родителите протестират, но идеологическите антибели училищни съвети ги игнорират.

С други думи, това, което образованието прави в западния свят, унищожава белите етнически групи и възвишава имигрантите-нашественици.

Западното образование вече роди едно поколение, което няма представа кои са те. „Западната цивилизация трябва да си отиде“ беше студентския лозунг в американските университети през 1960-те години. В продължение на десетилетия малцина от завършилите тези образователни институции са прочели дума от Шекспир. Всъщност нивото им по английски е толкова ниско, че те не могат да го прочетат. Литературните и художествени метафори, използвани за предаване на определен смисъл, са непознати за тях. Класическата литература на западната цивилизация, която разкрива реалните житейски проблеми, е заменена от жалбите и хленча на малцинството.

Всъщност образователните системи произвеждат неграмотни варвари. Днешните най-умни са най-глупавите от всички. Това са безмозъчни вундеркинди, които произвеждат устройствата на полицейския държавен контрол и робототехника и всичко това е необходимо за цифровата революция.

Целта на цифровата революция е да лиши човешкия живот от независимост, цел и смисъл. Няма да ни позволят дори да шофираме. Неприкосновенността на частния живот не само е изчезваща ценност; а тя става дума, чийто смисъл е неразбираема за всички, освен за много старите хора.

Джордж Сантаяна каза, че "тези, които не могат да си спомнят миналото, са обречени да го повторят". Дори и на него не му хрумна, че скоро ще се появят хора, дори и цели държави, без свое минало.

Европейските градове, преживели масираните бомбардировки над тях от британци и американци по време на Втората световна война, имат своите древни сгради, катедрали и тесни улички, които напомнят на хората за тяхното миналото. Но не и за американците. В САЩ всичко се преправя постоянно. Кварталите се сриват и се появяват отново като нещо друго.

Живея в една стара община във Флорида, която преди няколко години беше очарователно, тихо и красиво място. Днес почти всяка къща е съборена, а парцелите са разделени и отново застроени. Навсякъде се появиха масови търговски договори за аренда, в които могат да настанят от 20 до 30 души, въпреки че има забрана за това „зониране“. Една жизнена общност с история стана жертва на външни лица, на спекулантите с недвижими имоти и на предприемачите и сега е населена с летовници, 20 или повече пъти от предишното й население.

Ако човек, който е живял тук преди 10 години, се върне днес, няма да разпознае тези места. Домът му вече не съществува. Къщите на съседите му вече не съществуват. Вече не съществува нищо, за което той да си спомня.

Това се случва с цели градове. Израснах в Атланта, Джорджия, но днес не мога да се ориентирам в този град. Всички значими забележителности са изчезнали.

Сега в градовете премахват паметниците, които олицетворяват паметта, имената на улици, които олицетворяват паметта, имената на училища, които олицетворяват паметта за да се прочисти всичко това, внушавайки ни, че това е расисткото минало.

Когато губернаторът на Вирджиния заповяда да се разруши и унищожи статуята на Робърт Ли (главнокомандващ армията на Конфедерацията и един от най-известните американски военни лидери на XIX век), ние виждаме не само успеха на критичната расова теория в промиването на мозъците в главата на слабоумия губернатор на Вирджиния, в законодателния орган на щата Вирджиния и в медиите на Вирджиния, но също така едно съгласие за изтриването на паметта. Американците се превърнаха в народ без минало.

Всички западни нации вече не съществуват. Нациите се превръщат в държави без граници, доколкото има само една ограничена граница към притока на народите с чужди езици, култури и поведение. Всички западни нации са едни Вавилонски кули. В Европа религиозният живот се среща само сред ислямистките имигрантски нашественици. И навсякъде се строят джамии. Често питам кога за последен път е построена християнска църква в Европа или Великобритания.

Дори най-известната християнска катедрала в Европа, Нотр Дам, се възстановява като мултикултурно светилище с улично изкуство и фрески на съвременното изкуство, които използват осветлението за да се създадат „емоционални пространства“ вместо да са изповедални в една средновековна цялостност на тази християнска катедрала. Всъщност Нотр Дам и следователно и християнството са подложени на вандализъм и фалшификация, а папата изглежда се е подписал под това.

И така, какво е Западът, когато Западът съществува без нации, без християнство и без минало?

Той е нищо. И това започват да виждат и руснаците, и китайците.

Всяко велико семейство и всяка велика цивилизация имат своите корени започнали в греха и престъпността. Това, което западният свят е забравил, е, че има корени и в постиженията – морални, художествени, културни, икономически, политически. Не трябва да забравяме, че човекът е едно паднало същество. Има добро и зло, които се борят за душата му. Християнството даде на безсилните гласа, способен да се противопостави на гласа на грубата сила. Именно този глас, съчетан с материалните интереси, доведе до създаването на отговорно пред избралите го правителство, което само по себе си беше подчинено на върховенството на закона.

Днес върховенството на закона изчезва. Конституцията на САЩ е разкъсана на парчета. Всеки е станал тираничен диктатор. Не само президентите, канцлерите и премиерите, но и работодателите, училищните настоятелства, университетските администрации, кметовете, губернаторите, авиокомпаниите, ресторантите, спортните организации издават заповеди, които нарушават Нюрнбергските закони, установени от САЩ за трибуналите, които съдиха за военните престъпления през Втората световна война. Сега правителството във Вашингтон отказва да се подчини на собственото си творение, и смята, че печалбите на Биг Фарма и контролът върху гражданите и възможно и по-тъмните техни цели са по-важни от върховенството на закона.

"Масмедиите, тези стражеви кучета" на демокрацията мълчат за това престъпление, но пискливо пропагандират престъпния дневен ред. С други думи, днес няма честни медии, която да държат правителството отговорно, така че да не прави каквото си поиска. А това е определението за тирания.

(Превод за "Труд" - Павел Павлов)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари