Помориец с пищов се барикадира в двора си

Снимка: Архив

След три часа преговори се предал,арестуван е

42-годишен помориец, въоръжен с пистолет, бе задържан от полицията след екшън в дома му. Мъжът, работил преди време, в полицията, се барикадирал в двора си и се предал на органите на реда едва след три часови преговори с екип от психолози и служители от Районно управление - Поморие. Не е допуснато използване на оръжието, като от инцидента няма пострадали, уточниха от ОД на МВР.

Помориецът се барикадирал след пореден семеен скандал, между него и двамата му родители. Своевременно към мястото на инцидента се насочили два полицейски екипа от Районно управление - Поморие, които констатирали, че 42 годишния мъж се държал агресивно с пенсионерите и бил въоръжен с пистолет. Забелязвайки полицаите, помориецът размахал оръжието, отправяйки заплахи, като майка му успяла да излезе от къщата. Баща му останал в дома, тъй като бил трудно подвижен. В къщата имало и летовници, отседнали на квартира.

Помориецът излязъл пред единствения изход от жилището и останал на двора, където са водени и преговорите със сформирания екип от психолози и служители от Районно управление - Поморие.

Към момента 42-годишния помориец е задържан за срок от 24 часа. Огнестрелното оръжие е иззето – констатирано е, че същото е законно притежавано, тъй като мъжа до преди осем години работел в Районно управление – Поморие в „Патрулно постова дейност”. Материалите по образуваното досъдебно производство са докладвани в Районна прокуратура – Поморие.

Коментари

Задължително поле