Помпео на посещение в Израел с мирния план на Тръмп

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви днес в Израел, че е дошъл да обсъди мирния план за Близкия изток на президента Доналд Тръмп. Помпео говори на съвместна пресконференция в Ерусалим с израелския премиер Бенямин Нетаняху, съобщи БТА.

"Все още предстои много работа за реализиране на плана на Тръмп, представен през януари", каза държавният секретар на САЩ.

Нетаняху благодари на Помпео, че е дошъл на посещение в Израел въпреки кризата с коронавируса, което "свидетелства за силата на нашия съюз".

Израелският премиер обвини Иран, че продължава агресивната си политика в региона въпреки пандемията, и благодари на американското правителство за твърдата му позиция по отношение на Техеран.

Помпео каза, че ще обсъди мерките за борба с коронавируса, а също така и ролята, която могат да изиграят израелските технологии и медицинска експертиза.

"Израел е страхотен партньор, който споделя информация и не е като някои други страни, които създават объркване и правят опити да укриват информация", отбеляза той.

Коментари

Задължително поле