Поне 800 евро за кв. метър за жилище в Пловдив

В Пловдив най-голямо е предлагането на двустайни и тристайни жилища.

Търсят втори дом край морето

По-големите са с по-ниска цена на квадрат

В Пловдив в зависимост от характеристиките на имота и неговото местоположение средните цени варират от 800 евро до около 1200 евро/кв. м., пише в анализ на консултантска компания на пазара на имоти. Предпочитани райони в града са Тракия, Централен и Западен.

Продължава и тенденцията за сериозен интерес към къщи и парцели близо до Пловдив. Предпочитани от купувачите са селата Марково, Белащица, Цалапица.

На пазара в Пловдив най-голямо е предлагането на двустайни и тристайни жилища. Най-активно е предлагането в районите Христо Смирненски, където средните цени са 1000-1400 евро/кв. м., Парк Отдих и Култура отново със средни цени в същия диапазон, Кючук Париж, Южен и Остромила, където предлагат имоти на шпакловка и замазка на цени от 850-1200 евро/кв. м., Тракия със средни цени 1000-1200 евро/кв. м. и Центъра с цени в диапазона между 1500 евро и 2000 евро/кв. м.

На пазара на морски ваканционни имоти няма съществена промяна на цените през последните месеци. За качествени имоти в добри комплекси цените са около 1000 евро/кв. м., но има и по-ниски цени в зависимост от местоположението и качеството на конкретния имот. Най-търсените имоти са в комплекси с добра локация и близо до морския бряг, но по възможност под пазарните цени.

Най-предлаганите ваканционни жилища са двустайните и студиата. С най-високи цени са студиата, след това се нареждат двустайните, а по-големите имоти се предлагат на най-ниски цени. Най-активно остава предлагането в Слънчев бряг. Предлагането на къщи и парцели в самите курорти е ограничено.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти