Прокуратурата и МВР с важен принос в неутрализирането на международна престъпна група за измами чрез фиктивна търговия с финансови инструменти

Проф. Иво Петров: Лекарство срещу краста може да се използва в борбата с Covid-19

Средните фирми остават извън мярката през ББР Схемата предвижда гарантиране на кредити в размер на 500 млн. лв.

Петима ще отговарят за неспазване на карантината в Търновско

39 нови случая на коронавирус в Китай

В Румъния очакват пика на пандемията след Великден

Йордан Цонев: Подкрепяме кабинета, предложението „60/40“ ще е работещо

Частично бедствено положение в Община Септември

Курц: За овладяване на кризата с коронавируса ще са необходими още много дисциплина и ограничения

Хайди Клум заряза диетите Харесва се такава, каквато е

Евгений Иванов, КРИБ: Благодарни сме за прецизирането на мярката 60/40, тя ще заработи

Петър Андронов: Кризата с COVID-19 ще донесе по-големи финансови щети, отколкото тази през 2008 г.

Геополитика на пандемията Коронавирусът не просто забави досегашния неолиберален модел, напротив - той го уби

Ограничава се движението в платното за Варна на виадукта край с. Потоп при 19-ти км на „Хемус”

Какво ще трябва да се шие след маските?

Понижават категорията на четиризвезден хотел в Русе, настанил деца в опасни стаи

„Гранд Хотел Рига“ в Русе

По разпореждане на министъра на туризма Николина Ангелкова екип на Министерството на туризма извърши проверка в четиризвездния „Гранд Хотел Рига“ в Русе.

Инспекцията бе предприета след информация в общественото пространство за лоша хигиена и услуги, които не отговарят на категорията на хотела и където са били настанени деца, съобщиха от ведомството.

По-рано родители споделиха снимки в социалната мрежа, на които се виждат лошите условия, при които са били настанени децата им:

„Експертният екип на ведомството установи, че стаите в хотела от 11-ия етаж нагоре не отговарят на нито една от категориите, които са определени в Закона за туризма. По тази причина веднага се стартира принудителна административна мярка за понижаване на звездите. Законът за туризма предвижда и финансова санкция за хотелиера в размер от 200 до 1000 лв. и от 1000 до 3000 лв. за юридически лица“, посочват от Министерство на туризма.

Поискано е етажите, които не отговарят на изискванията на Закона, веднага да бъдат запечатани. Ще бъде потърсено съдействие от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) и за принудително запечатване на етажите, които не съответстват на категоризацията на мястото за настаняване. Очаква се това да бъде извършено до 3 май 2019 година.

Министерството на туризма има правомощия да следи за спазването на Закона за туризма. При всички проверки на място се следи за стриктното спазване на нормативните разпоредби. При установяване на нарушения министерството предприема всички законови мерки за отстраняване на несъответствията съобразно с изискванията на Закона за туризма.

Сигнали за нередности могат да бъдат подавани на горещия телефон на министерството – 02/90 46 895 и на имейл: nerednosti@tourism.government.bg.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.