Популярното предаване „Частен случай“ се завърна по БНТ

Кадър от първото издание на „Частен случай“ за новия сезон.

След 4-годишна пауза, популярното предаване „Частен случай“ се завърна в ефира на БНТ със специалния репортаж на Мая Димитрова за един от множеството случаи на имотни измами с фалшиво пълномощно отбеляза завръщането на предаването. За самата нея, това също е своеобразно завръщане в популярната рубрика, в която тя за 15 години е разказала на зрителите стотици частни случаи.

„Гражданското самочувствие е част от гражданското съзнание. Хората, които застават със своята лична история пред камерата, не търсят връзки или съдействие по втория начин. Те проявяват гражданска отговорност, оголват своя проблем, за да го превърнем в казус за обществото“ – смята един от авторите на предаването.

Над рубриката „Частен случай“, която се излъчва в неделя, работят журналистите от дирекция „Информация“ на обществената телевизия, а продукцията е донесла на БНТ поредица от национални награди за висока социална чувствителност в 6 издания на фестивала „Българската Европа“. През 2014 г. на Мая Димитрова е присъдена и голямата награда в същия журналистически конкурс, а година по-рано е призьор на Годишните награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“.

Тази неделя Татяна Йорданова ще разкаже заплетената история на Двойната къща в София: как се срутва културна ценност със 111-годишна история и как паметник на културата може да „възкръсне“, за да заобиколи не само данъка, но и общественото недоволство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл