Порошенко остава в политиката на Украйна

Бившият президент на Украйна разкри как точно възнамерява да се позиционира преди предстоящите през октомври парламентарни избори в страната, но бе категоричен, че остава в политиката.

Досегашният украински президент Петро Порошенко заяви, че въпреки разгромното поражение на втория тур на вота за държавен глава в неделя срещу опонента му Володимир Зеленски, който спечели с близо 73 процента от гласовете, ще остане фактор в политиката на Украйна, предадоха световните агенции.

“Напускам поста, но не напускам политиката”, заяви Порошенко в понеделник сутринта в Киев, преди да признае победата на опонента си. Бившият президент на Украйна не разкри как точно възнамерява да се позиционира преди предстоящите през октомври парламентарни избори в страната.

В призив в туитър Порошенко апелира към международната общност “да помогне на Украйна да защити всички скорошни постижения и стратегическия избор на нацията да бъде приета за член на Европейския съюз и НАТО”.

“Моля Ви, останете с Украйна, каквото и да се случи! Подкрепете украинците и бъдете с тях”, написа бившият вече държавен глава.

Коментари

Задължително поле