Посланикът на Индия посети Карлово и обсъди перспективите за инвестиции и съвместен бизнес

Посланикът на Република Индия в България Раджеш Кумар Сачдева заедно с втория секретар на посолството у нас Хардеш Гири посетиха днес Карлово и се срещнаха с ръководството на общината. Дипломатите гостуваха по покана на Иглика Кирякова, директор на езиков център "Интерлетера", чиито възпитаници организираха Ден на Индия в Карлово. Негово превъзходителство г-н Сачдева бе посрещнат от председателя на Общинския съвет Теодор Шойлеков и секретаря на Общината Стефан Стефанов, с които проведе официална среща.

На нея бяха обсъдени възможностите за инвестиции, туризъм и бизнес, които предлага община Карлово. Посланикът изтъкна, че е възхитен от природата на България и Карловския регион и сподели, че Индия проявява интерес към износа на розово масло и земеделието. Секретарят на общината Стефан Стефанов представи изградената Индустриална зона Карлово, която е част от Тракия икономическа зона, както и перспективите за инвестиране в нея.

Посланик Раджеш Кумар Сачдева благодари за топлото и гостоприемно посрещане и сподели, че в момента Индия притежава най-бързо развиващата се икономика в света и в последните години много негови сънародници проявяват бизнес интерес към България. Негово превъзходителство Раджеш Кумар Сачдева и Хардеш Гири присъстваха на тържеството, посветено на Република Индия, което се проведе в зала "Васил Караиванов" на Община Карлово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони