Поставят нови съоръжения и ремонтират детските площадки в Дебелец

Освежават  елементите и съоръженията на детската площадка в централния парк на град Дебелец.Закупени са и нови съоръжения за игра, които ще бъдат монтирани и ще радват децата от следващата седмица. Това съобщи кметът на населеното място Снежана Първанова.

Тя уточни, че средствата са от бюджета на кметството. Ремонтът и боядисването на уредите се извършва от служители на местната институция.

По думите й, преди дни са подменени счупени, вследствие на вандализъм, люлки и други елементи, на останалите шест детски площадки в града.

Първанова информира, че паралелно с това текат строително-монтажните дейности по проекта „Аз съм природа – утре започва от днес“ по програма ПУДООС на МОСВ. Той включва цялостна рехабилитация на съществуваща детска площадка в междублоково пространство в града. Поставяне на нови и атрактивни съоръжения за игра на открито, съответстващи на наредбата за безопасност.

Близо 500 са малчуганите на възраст от 3 до 12 години в  Дебелец. Родените за 2016-а деца са 39, от началото на годината до края на юли в градчето са проплакали 24 бебета.

„Полагаме всички усилия, да поддържаме детските площадки в изправно състояние и в същото време като привлекателно и безопасно място за децата и техните родители. Избрали сме нови, модерни тонове на боите, с които се прави освежаването на съоръженията и вече са факт грейналите шарени дъги, които радват нашите деца. Огорчена съм обаче от продължаващия вандализъм и по този повод се обръщам отново с апел, да пазим направеното, да надграждаме, вместо да възстановяваме“, изтъкна Снежана Първанова.

Коментари

Задължително поле