Поставят под карантина разградското село Ясеновец

Под карантина за две седмици, от 16 май, ще бъде разградското село Ясеновец. На всички входове и изходи на селото ще има контролно-пропускателни пунктове, на които ще проверяват целта на пътуването и ще пропускат само хора с уважителни причини. Ще бъдат затворени и изходите към черните пътища. Това съобщиха от областната управа в Разград след заседание на оперативния щаб за борба с COVID-19.

Поводът е увеличаване броя на положителните проби с короновирус инфекция на жители на село Ясеновец, община Разград. От там са първите положителни проби, както и новооткритите четири случая. Сред заразените е и четиримесечно бебе. Всички 14 души с положителни проби са от две села, Ясеновец и Бърдоква, и имат роднинска връзка помежду си.

Мярката е с цел ограничаване разпространението на коронавируса, както и недопускане пренасянето му в други населени места на областта.

От местното РЗИ ще съгласуват мерките с главния държавен инспектор, след което се очаква заповед, в която ясно да бъдат конкретизирани противоепидемичните мерки и начина на пропускателния режим в село Ясеновец.

Селото е само на 10 км от областния град Разград и едно от най-големите, над 2000 души население.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България