Постоянен арест за Йордан Исаев, който рани полицайка с бомба на мач

Разказал за случилото се на майка си и на приятелката си, но нито една от тях не се обадила в полицията

Софийският градски съд (СГС) остави за постоянно в ареста 25-годишния Йордан Исаев, който хвърли моделна бомбичка по време на мача "Левски" - ЦСКА на националния стадион на 18 април и рани двама служители на жандармерията - Гергана Зашева и Петър Иванов.

20180423_160229"Искам да се извиня на Гергана и да й кажа, че много съжалявам", заяви Исаев пред съдия Вера Чочкова. Тя го попита дали няма да извини и на другия полицейски служител, а той допълни: "Да, и на него".

Според съдия Чочкова има достатъчно доказателства, които сочат, че Исаев е хвърлил самоделното взривно устройство с големината на яйце и с това е причинил тежка телесна повреда на Зашева и лека телесна повреда на Иванов.

СГС отчете, че Исаев е направил самопризнания, но едва след като станало ясно, че се издирва.

Свидетели, сред които и фенове на "Левски", и служители на жандармерията са видели, че Исаев бил с маска, която след престъплението изхвърлил заедно с чужди дрехи, които взел назаем преди това.

След мача той се прибрал вкъщи и разказал за случилото се на майка си и на приятелката си. Нито една от тях обаче не се обадила в полицията.

Съдия Точкова подчерта, че според свидетелските показания той умишлено е хвърлил самоделния взрив към тунела, където са били събрани най-много служители на жандармерията.

Решението на СГС не е окончателно и може да се обжалва.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право