Пострадалите при химическата атака в Алепо са 107

Алепо, химическа атака

Пострадалите при химическата атака в Алепо са 107, предава сирийската държавна агенция SANA, цитирана от TACC.

Най-малко 107 цивилни са били приети в лечебни заведения в резултат на обстрелване от бойци на жилищни райони на град Алепо със снаряди, пълни с отровни вещества. Това се съобщава в неделя от агенция SANA, цитирайки медицински източници в университетската болница и болницата „Ар Рази“.

Според аенцията пострдалите имат леки до умерени симптоми на задух, някои от тях са настанени в отделението за интензивно лечение.

По-рано телевизионният канал Ал Маядин съобщава за около 100 пострадали.

В събота, както се съобщава от правителствената телевизионна станция „Сирия“, търговската улица „Нил“ е била подложена на обстрелване от боеприпаси с токсични вещества, по която в това време са се разхождали граждани. Снаряди са паднали също в съседните квартали на Ал Халидия и Джамият ал-Захр. Началникът на полицейското управление в Алепо обвини терористите от групата "Джебхат ан-Нусра" за използването на боеприпаси с отровни вещества.

В неделя говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков заяви, че руски химически войски са пристигнали в Алепо. Според генерала, "според предварителните данни, потвърдени от симптомите на отравяне у пострадалите, снарядите, с които са обстрелвани жилищни райони в Алепо са били пълни с хлор.

Коментари

Задължително поле