Един ранен и 13 арестувани рокери на мотошествие до Бачковския манастир

Един ранен и 13 арестувани рокери е резултатът от традиционното мотошествие от Пловдив до Бачковския манастир по случай Първа пролет, което се проведе в сряда.

Пострадалият моторист е на 43 години и е настанен под лекарско наблюдение в болница, след като около 12 часа в сряда със своята "Ямаха" се сблъскал с лек автомобил "Сеат", шофиран от 61-годишен мъж, на пътя между Асеновград и Бачково. Причините за катастрофата се изясняват в рамките на образувано досъдебно производство в РУ на МВР-Асеновград.

За срок от 24 часа в Районното управление в Асеновград са задържани 13 мотористи. Те са били арестувани в рамките на проведена специализирана операция за безопасност на движението между 10.30 и 15.30 часа. В село Бачково служителите на реда са засекли 12 мотоциклета от различни марки без регистрационни табели, а срещу водачите им, на възраст между 17 и 39 години, са започнати бързи производства по чл. 345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Бързо производство е образувано и срещу 22-годишен моторист, който бил спипан да кара мощната си машина под въздействие на наркотични вещества. Предстои материалите да бъдат внесени в Районната прокуратура в Асеновград.

Коментари

Задължително поле