Потвърдено: Килърът от Кипър е и българин

Серийният убиец от Кипър, 35-годишният Никос Метаксас е с български произход .  Майка му е българка от Стара Загора, а баща му кипърец, научи есклузивно "Труд".

Двамата родители се запознават в България като състуденти. Сключват брак от който имат две деца, Никос и една дъщеря по-малка от него. Преди около 20 години се развеждат и Никос остава да живее с баща си, а сестра му Лени с майката. Разводът протича много бурно и със скандали.

Според психолози, една от вероятните причини за отключване на това маниакално поведение да убива чужденки може да е свързана и с този развод, ако в пубертетска възраст бащата е натяквал на сина си, че чужденките са проблемни жени.

35-годишният е женен за кипърка и има две деца на 10 и 6 години. Преди няколко години жена му го напуска, но нямат официален развод. Проверява се дали времето през което е започнал да убива има връзка и с раздялата с жена му.

[modula id="3113341"]

Според официална информация на кипърската полиция през последните 3-4 години изчезналите чужденки-жени на острова са над 30 като между тях има има и три българки.

Установено е, че килъра е посещавал и турската част на острова, където също има изчезнала виетнамка.

До момента обвинения няма адвокат, тъй като всички служебно назначавани дават отвод.

Никос Метаксас е от известна кипърска фамилия, търгуваща със злато и и притежава верига от златарски магазини на острова.

Коментари

Задължително поле