Потвърдиха присъда за контрабанда на 200 кг тютюн в Бургас

Снимка: Архив

Апелативен съд – Бургас потвърди наказание от две години „лишаване от свобода“ и „глоба“ от 15 000 лв. за бургазлия, пренесъл контрабандно през границата над 200 килограма тютюн. Съдът е отложил изпълнението на наказанието „лишаване от свобода“ за изпитателен срок от четири години.

Димитър. Н. е признат от две съдебни инстанции за виновен в това, че на 20.05.2016 г., през ГКПП „Малко Търново“, при влизане в България, пренесъл през границата на страната, с лек автомобил марка „Волво S 60, "стоки за търговски и производствени цели в големи размери", обясниха магистратите. Става дума за 217 995,480 грама нарязан тютюн на стойност 46 737,45 лв., в насипно състояние, без бандерол, без знанието и разрешението на митниците.

Стоката е била поставена в 29 полиетиленови торби, натоварени в багажното отделение и в купето на автомобила.

Съдът е отнел в полза на държавата предметът на контрабандата и средството, послужило за нейното пренасяне и подсъдимият е осъден да заплати в полза на държавата направените в наказателното производство деловодни разноски.

Решението подлежи на обжалване и протестиране в петнадесет дневен срок от получаване на писмените съобщения за изготвянето му пред Върховния касационен съд.

Коментари

Задължително поле